71

Важно за шофьорите: Новаците и джигитите с отнети точки - с книжка до 3 дни

Новобранците зад волана, както и джигитите с отнети контролни точки вече ще могат да си извадят шофьорска книжка по ускорената процедура - до 3 дни от приемането на заявлението. Това е заложено в проектозакона за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи, приет днес от Министерския съвет. Целта на въведените промени е улеснение на гражданите.

Според заложените промени, от ускорената процедура няма да се възползват само шофьорите, които подменят книжката си поради изтичане на срока на валидност, при промяна в данните им - смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат. Вече експресно ще се сдобиват с книжки и току-що издържалите изпита, придобилите умения за нова категория, както и онези, които са си възстановили правоспособността след отнемане на контролните точки.

Друго от предложените изменения е отпадането на задължението за смяна на книжката при промяна на постоянния адрес на населено място в рамките на една област.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
napalma

napalma

04.01.2023 | 17:51

Браво! На видно място сте изтипосали личните данни на лицето:(

Отговори
1 1
napalma

napalma

04.01.2023 | 17:48

Защита на личните данни " в действие".Данните на лицето изтипосани пред цял свят.:(

Отговори
1 0
ЕГН

ЕГН

04.01.2023 | 21:14

И кой ти каза, че това са валидни данни на действително лице. Написано е спесимен. Е те не са толкова глупави, колкото син ти.

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?