3906

В склада в Перник: Открити са 200 кг живак и други опасни отрови ВИДЕО

В склада е съхраняван метален живак от 99,99%. Намерени са доказателства за виновността на двама души. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения

 

200 килограма живак, киселини, основи и други отровни и опасни вещества са били открити в склад на пернишка фирма в края на април. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в миньорския град.

Досъдебното производство е образувано, след като на 22 април в Районната прокуратура в Перник са постъпили материали от извършена съвместна проверка от ДАНС и Областната дирекция на МВР. Установено е, че има данни за извършено общоопасно престъпление. 

В хода на разследването е сформиран екип от трима наблюдаващи прокурори и следователи от НСлС. "В склада е съхраняван метален живак от 99,99%. Намерени са доказателства за виновността на двама души. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения", съобщи говорителят на Районната прокуратура  Христофор Рачев.

По думите му складът е запечатан, за да не могат да бъдат изнесени опасните вещества.

От държавното обвинение не уточниха дали трите литра живак в изоставената раница, която бе открита от полицията в пернишкия кв. "Тева" на 10 май, са част от откритото количество в склада. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?