71

Ужасяващи разкрития за труповете в Банкя: Георги вземал по 1000 лв. за кремация, връщал и урни ВИДЕО

Погребалният агент Георги Енев от Банкя взимал по 1000 лева от опечалените за извършване на кремация на останките, а те дори получили урна с прах. Те не са имали информация дали действително е извършена кремация. 

Това съобщиха от Софийска градска прокуратура (СГП) и СДВР при съвместен брифинг относно тленните останки на няколко човека край Банкя. Вече е установена самоличността на един от починалите и са разпитани негови роднини.

Вчера е бил задържан мъж за измама, делото е под надзор от СГП и разследването се извършва от СДВР. Извършен е оглед, който първоначално се установяват в плитък гроб останки на трима души, а отдолу – още четирима, заяви Десислава Петрова от СГП.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено на обвиняемия сума от 1000 лева за извършване на кремация на останките, а те дори получили урна с прах, стана ясно още от брифинга. Те не са имали информация дали действително е извършена кремация на техния баща.

Обвиняемият не се признава за виновен, а твърди, че е станала грешка. Всички възможни версии ще бъдат проверявани. Изасняват се обстоятелствата, както и идентификацията на останалите тела.

Според обвинението, подобно дело е прецедент, заради това е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура.

Преди да стане обвиняем, заподозреният е загатнал, че има още тела, но след като е привлечен като обвиняем, той не преповтаря думите си.

От СДВР уточниха, че районът е отцепен и при разравянето на общо две места в същата местност са намерени човешките останки. Три от труповете са от женски пол, а четири - от мъжки. До този момент експертите казват, че няма данни за насилствена смърт, но не може да се каже напълно категорично все още поради напредналия стадий на трупно разложение. Предстоят да се назначат токсикологични експертизи.

Мъжът, който е установен, е възрастен, който не поддържа връзка със синовете си. Живял в град Банкя под наем, починал е в болнично заведение, но неговите двама синове са били уведомени и са превели парите към съответната фирма, която да извърши кремацията. Те са получили след месец урна, която са положили в земята.

Тленните останки са намерени в село Клисура, близо до град Банкя, около старо гробище, който не е действащо.

Има първоначални данни, че има още тленни останки, но разследващите не се ангажират с конкретно число.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Последна почит

Последна почит

25.05.2022 | 15:25

Затова винаги искайте да ПРИСЪСТВАТЕ на кремацията на Вашия близък!

Отговори
5 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?