49

Трябва ли да плащаме глобите от КАТ на границата?

Трябва ли да плащаме връчените ни наказателни постановления и фишове на КАТ при преминаване през българската граница? Законът е категоричен, че не съществува такова изискване. В действителност обаче много шофьори изпитват затруднения при преминаването. Сред причините e изискано заплащане на място на току-що връчени глоби, както и неправомерно задържане на документи.

На въпрос към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов дали има вътрешно разпореждане граничните служители на МВР да изискват задължително плащане на място на връчените глоби или те да изискват на своя глава да се плащат натрупани глоби при преминаване на границата, но от отговора му не става ясно. 

В закона ясно се казва, че при липса на интензивен трафик, има изискване за връчване на неполучени наказателни постановления и фишове от страна на шофьори, преминаващи границата. Не съществува обаче изискване за задължителното им плащане на място в момента на получаване на документите за глобите.

В отговора си министър Стоянов допълва, че за гражданите, които желаят да заплатят на място, има осигурен пос терминал, но не става ясно дали съществува практика, която противоречи на закона.

Според министъра в периода от 1 януари 2022 г. към настоящия момент в министерството са постъпили едва 3 сигнала от граждани, свързани с извършени проверки на границата. Два от тях са за нежелание на лицата да им бъде връчен фиш, а третият - твърдение за незаконно отнет документ за самоличност. Стоянов уточнява, че след проверка, сигналите са счетени за неоснователни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
ertret

ertret

18.02.2024 | 18:41

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?