71

Трагедията в Казанлък: Баща на две деца убит в мелето, проговориха ранените

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете при разпра между двете фамилии.

 

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата.

Починалият се казва Рангел Стефанов Станчев, обясни кметът Мурат Молла. „Понеже баща му беше бит миналата година от този род Тахировите и им предстоеше дело вчера. Този Рангел за съжаление е бил с баща си вчера. Говорим за стара свада, говорим за стари вражди", каза той. 

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии. По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък. По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии.

Тахирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен. Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление. Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии. Късно снощи жандармерия и полиция охраняваха двете махали в селата, където тези хора живеят. Един от пострадалите от село Тъжа разказа пред bTV, че е бил нападнат, когато е излизал от колата си, за да отиде на дело.

„Преди няколко седмица биха нашия зет в казино в Павел баня, имаха дело в Маноловци. Отивахме на делото. 10-15 души от нашите са в полицията. Жените и децата се страхуват да излизат в село Тъжа“, разказа пострадалият мъж от Таирови.

Той обясни, че не искат да се бият, а да работят. Мъжът бе категоричен, че този път нападението идва от другото ромско семейство."Не знам за какво става въпрос, каква е причината за боя. Ама изкараха брадви-мрадви, туй-онуй", разказа Али пред Нова телевизия. А Исус, един от пострадалите, казва, че не помни много. 

Хората в Казанлък и в двете села се притесняват, че след убийството на Станчев може да последва кървава вендета. И днес продължава засиленото полицейско присъствие в селата на двата клана. Сили на Жандармерията са изпратени в селата Тъжа и Манолово.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Христов

Христов

22.03.2023 | 07:48

Всички мангусти да се хвърлят на прасетата,като при бай Тошо!Мама ви и паразити гнусни...

Отговори
0 0
Бай Т

Бай Т

21.03.2023 | 15:00

При социализма въобще нямаше да се пише за това! Имаше прости и ефикасни решения. 1. Пращат всички побойници за по година и повече в тухларните. 2.Остатъка от едната фамилия заминава директно някъде по видинските села(примерно). И случаят приключва.

Отговори
3 0
Батко

Батко

21.03.2023 | 13:56

Трябва да имаме хуманно отношение към животните, недейте така. Нормално е като тръгнат да се избиват да им се пратят чобани да ги разтърват.

Отговори
6 0
Айше

Айше

21.03.2023 | 13:24

Всички са животокритични има един опаснобезпомощен

Отговори
3 0
Айде бе

Айде бе

21.03.2023 | 12:50

Пак жандармерията ще ги пази -:до всеки мън гал полицайче - да го обгрижва и кафе да му налива. Само дето пак ние плащаме за тази нежна грижа. Иначе ако нападнат бял човек, даже на патрулка не се надявай. Наистина ли свършиха мъжете тук? Наистина ли останалте само епилирани фенове на Прайда?

Отговори
12 2
Жоро

Жоро

21.03.2023 | 12:49

Защо наричате това Трагедия ?! Те са тръгнали да се избиват, а ние да ги съжаляваме, така ли? Трагедия би било, ако някой невинен човек пострада.

Отговори
11 1
Лош

Лош

21.03.2023 | 11:40

"Малцинствата" дето не се отнасяме добре с тях ама иначе вадят държание на пещерняци!

Отговори
11 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?