71

Трагедия: Мигрант се удави в Резовската река на българската граница

Безжизненото тяло на мъж имигрант от Афганистан е открито от турски гранични патрули в потока Мутлу (Резовска река) в район Демиркьой на община Лозенград (Къркларели) на границата с България, съобщи агенция Демирорен.

DHA

Екипи на турската жандармерия, извършващи обход в покрай село Малък Самоков (Демиркьой), заловиха близо до българската граница 3-ма нелегални имигранти от Афганистан. Имигрантите били притеснени и съобщили, че още един техен приятел е бил с тях, но са го изгубили в района на Резовската река. При претърсването в рекичката е открито безжизненото тяло на афганистанския имигрант.

Жандармерията продължава оглед и разследване на инцидента.

 

Резовска река (Мутлу дере) е река в Турция и България, област Бургас – общини Малко Търново и Царево, вливаща се в Черно море, където се намира и най-югоизточната точка на България. Дължината ѝ е 112 км, като почти по цялото си протежение служи за граница между България и Турция.

 

Междувременно в западната турска провинция Измир, жандармерията залови 446 нелегални мигранти между 15 и 24 август, съобщи информационна агенция Ихлас.

 

„Трима заподозрени, замесени в контрабанда на хора, също са задържани“, каза агенцията.

 

Мигрантите са заловени в 17 различни операции, проведени в областите Чешме, Карабурун, Дикили, Селчук, Кемалпаша, Менемен, Фоча, Урла и Тир. При акцията са иззети около три камиона и гумена лодка.

DHA

При друг инцидент в провинция Мугла в Егейско море бреговата охрана спаси 75 мигранти, плаващи в три лодки край района Датча.

„Двама турски контрабандисти също бяха задържани“, съобщи информационна агенция Демирорен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Така е

Така е

27.08.2022 | 15:15

Така без да си слагаме грях да ни решат рроблемите! Един по един....друм...

Отговори
4 0
Невъзпитан

Невъзпитан

27.08.2022 | 14:13

Майка си и баща си ли търси в България ...

Отговори
3 1
Ген.Годжи

Ген.Годжи

27.08.2022 | 13:22

Да се свалят знамената пред обществените сгради за 3 дни. Казах.

Отговори
4 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?