3906

Топ прокурор отсече! Решението за Коцев и Паскал

Прокуратурата обявява едно очакавано и логично решение.

Доказателства от специални разузнавателни средства и разпити на свидетели са наклонили везните прокуратурата да превърне бившия главен секретар на МВР Живко Коцев от свидетел в обвиняем.

Това заяви заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Според него доводите на наблюдаващите прокурори са ясно обосновани.

"Единственото, което мога да кажа, е, че знам, че по досъдебно производство има снимки, но коментар не мога да направя дали тези снимки, които са изтекли в публичното пространство, са снимките, които са по производството. Имам забрана от НПК да коментирам информация, събрана със СРС.

Съгласно кодекса използването на информация, придобита от СРС, различна от целта на наказателното производство, е престъпление", обясни Кръстев пред NOVA.

"Искането ще бъде внесено в Софийски градски съд за издаване на европейска заповед за арест. Има процедура, която трябва да бъде спазена.

Направени са всички необходими действия, за да може той да бъде обявен за общодържавно издирване и делото да бъде внесено в СГС с искане за разрешение за издаване на европейска заповед за арест. Ако съдът издаде разрешение след това той ще бъде обявен за издирване и по каналите на "Интерпол", посочи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Иван

Иван

26.04.2024 | 07:06

А какво става с другите герой, АА, БР, ВА, КП и академичето които защитава ха така пламенно Коцев и се кълняха че не познават никой и някой ги бил довел. За съжаление винаги преди избори се прави това, хвърлят някой на кучетата а те се се крият зад имунитети

Отговори
0 2
Време беше!

Време беше!

24.04.2024 | 22:42

Остава и да го приберете Паскал

Отговори
3 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?