49

Свидетел направи потресаващи разкрития за Семерджиев и полицайката Симона

Военният прокурор Адалберт Кръстев разказа пред съда потресаващи подробности за катастрофата, при която Георги Семерджиев уби две млади жени.

Кръстев е свидетел на инцидента и пръв е оказал помощ на таксиметровия шофьор, ударен при катастрофата.

На мястото е имало свидетел, който е показал накъде е тръгнал Семерджиев с думите: "тръгнаха натам". Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата. Това посочи в показанията си пред съда Адалберт Кръстев.

Отстранената от длъжност полицайка Симона Радева се яви в Съдебната палата със скрито лице.

Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев, разказа пред съда Жоро Спасов, работник от обекта. Тя е контролирала работниците как мият колите.

„Симона беше като управител на автомивката, в която работех. Седеше и гледаше какво правим”, заяви Спасов.

По думите му, Георги и уволнената заради чадър над него бивша полицайка Симона били в приятелски отношения. „Не знам дали тя взимаше заплата. На нас шефът ни плащаше”, посочи той, визирайки Семерджиев.

Мъжът разказа, че в нощта на катастрофата измили джипа “Ауди” на Семерджиев.

Спасов потвърди, че бившият футболист е имал буркан и полицейска палка в автомобила си. По думите на свидетеля, малко по-късно същата вечер дошъл Семерджиев, бил пеша. Поискал му телефон и се обадил на Радева. Обяснил, че си загубил ключовете и казал да донесе стълба.

"Изглеждаше зле. Нямаше кръв по него". След 15 минути дошла и Радева.

"Симона с опела занесе стълбата. Аз бях с нея в колата", каза Спасов.

Той допълва, че експолицайката държала стълбата, докато Семерджиев се качвал в дома си. През това време Спасов и друг негов колега - Александър Исса, свалили номерата от колата на Радева. После измили нейният автомобил и си тръгнали. Другият работещ в автомивката Исса каза пред съда, че Радева и Семерджиев се прегръщали и целували "приятелската".

Разпитът на свидетелите продължава. Показания трябва да даде и самата Радева, пише blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Западняк

Западняк

19.12.2022 | 22:15

На началниците на Симона, които е духала за да бъде полицайка, им треперят мъ,дете да не се споменат техните имена в съда. Но няма страшно, тъй като те от своя страна духат в джобовете на техните началници, така кръгът се затваря. Шенген през крив макарон!

Отговори
11 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?