71

Светкавично: Службите проверяват минал ли е камионът-бомба от Русе към Кримския мост

При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха информация. Всичко им е предоставено - справки, видеозаписи. Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги Стоилов по повод на информацията от ТАСС, която се позовава на руската Федерална служба за сигурност. Там се твърди, че взривното устройство, използвано на Кримския мост, е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио и "в началото на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по договор между "Транслогистик УА" (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе)".

Стоилов каза още, че към момента не може да даде повече информация по случая. Той обясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската фирма "Тива Ком, пише dariknews.bg.  

"Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този контейнер, но от там нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам", коментира един от управителите на "Тива Ком" Валентин Илиев, който обясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама. 

Той потвърди, че по документи в контейнера е имало строително фолио. 

"Ние го изпращаме към крайния получател, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи", обясни Илиев.

По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера след това. 

"Разберете, че днес минават 15-20 камиона с най-различни стоки. Ние сме чист спедитор. В контейнера знаем каква стока има само по документи. За това има контролни органи, които трябва да го проверят, преминавайки през граница. За мен няма нищо общо между камиона, контейнера и стоката с това, което е стигнало там", обясни Илиев. 

По думите му позицията на държавата, че България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост е вярна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Западняк

Западняк

13.10.2022 | 03:38

Марица, какво “илюстрира” снимката под заглавието ви? Вашата простотия?? Стига с тези евтини трикове.

Отговори
0 0
Пълна загуба на време

Пълна загуба на време

12.10.2022 | 19:14

Да проверяваш лъжите на фашистите в Кремъл

Отговори
3 1
преекспонирана шорошоядска тема

преекспонирана шорошоядска тема

12.10.2022 | 15:01

като знаеш, че и "Дарик" са в списъчето на "Америка за България" с грантче, като знаеш, че официално никой не обвинява България ... дезинформация, интриги - шорошоядски медии!

Отговори
1 5
До преекспонирания пролетарий

До преекспонирания пролетарий

13.10.2022 | 02:17

Колко ли трябва да си ограничен (прост), че да използуваш еднотипни думи за да правиш опити да наложиш някакво мнение…

Отговори
0 0
Западняк

Западняк

13.10.2022 | 03:35

А като не знаеш, по-добре затвори човката.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?