3906

Срещу 6 бона парична гаранция: Пускат военнослужещия, стрелял в "Кършияка"

Парична гаранция от 6000 лв. Тази мярка определиха магистратите от Военния съд за 32-годишния Димитър Христакиев, който извади пистолет и стреля при спор за паркиране пред гараж в "Кършияка". Решението ще бъде протестирано, като последната дума за мярката ще има Военно-апелативната прокуратура в София на 2 ноември. 


Адв. Бонев, който е защитник на Христакиев, посочи в съда, че клиентът му е реагирал в условията на неизбежна отбрана, а не с мисълта да убива. Той поиска от съда мярка "парична гаранция", каквато всъщност магистратите постановиха. 


Пред съда Христакиев обясни, че е бил нападнат първоначално вербално, след което със силни удари между корема и гърдите. 


"Господинът не ме пусна да вляза в колата, а другите хора застанаха зад него. Срещу мен стоеше вербално агресивен и едър, мускулест мъж. Видях, че самата ситуация става сериозна. Казах, че не искам да създавам проблеми. В момента, в който изричах това това, започна да ме удря. Нанесе ми 4-5 удара. Паникьосах се. Помислих, че ако ме събори на земята и всички други ми се нахвърлят, аз съм свършен.  Това беше единствената ми реакция, която успях да възпроизведа в състояние на страх и паника. Извадих пистолета и стрелях, без да се целя към когото и да било. Исках просто да спра атаката срещу мен. В момента, в който чух изстрела, ми отне секунда-две, за да разбера какво се случва. Прибрах пистолета, влязох в колата, заключих я, позвъних на тел. 112, оставих пистолета и изчаках полиция", посочи задържаният военнослужещ. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Всички, които стрелят по някога, трябва да са във затвора.

Всички, които стрелят по някога, трябва да са във затвора.

24.10.2023 | 22:21

Всички които стрелят по някого трябва да са във затвора

Отговори
6 1
Браво

Браво

24.10.2023 | 21:39

Тъкмо да застреля още някого.

Отговори
5 1
истинското лице

истинското лице

24.10.2023 | 21:34

на български военен. Всъщност - редник-шофьор! На.гъл, наха-лен, агрес-вен и лъж.лив. И МНОООГО ПР-ОСТ!

Отговори
11 1
А после?

А после?

24.10.2023 | 21:00

Ний ги хващаме - те ги пускат! Само дето още не се знае с каква бюлетина ще го търсят. Явно отново чичко паричко се е намесил.

Отговори
10 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?