4232

След вълната от оставки: Сарафов предложи Светлана Митова за временен ръководител на СРП

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов предложи на Висшия прокурорски съвет за изпълняващ функциите административен ръководител на Софийската районна прокуратура да бъде назначена Светлана Димитрова Митова

Тя е прокурор във Върховната прокуратура. Предложението е да заема длъжността до избора на титуляр.

Действията на Сарафов са във връзка с подадените пред Висшия прокурорския съвет оставки на досегашното ръководство на СРП, включително и подадената от четиримата заместник районни прокурори декларация, с която заявяват, че се разграничават от действията на административния ръководител на Районната прокуратура-София.

Светлана Митова има над 26 години юридически стаж, пише в съобщението на прокуратурата. Тя е преминала през цялата йерархия – от младши прокурор, през прокурор в РП, административен ръководител на РП, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 г. Митова е прокурор във Върховна касационна прокуратура, предаде "Нова ТВ".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
защо сарафов?!?!

защо сарафов?!?!

15.02.2024 | 10:37

а тоя бок.лук сарафов защо не подава оставка?!?!

Отговори
2 0
Почернен

Почернен

14.02.2024 | 20:43

"..Него, жената , децата , слугите и целият му род.." Княз Борис - Покръстител. Това се отнася за цялата система. ". "... Нека този, който е безпогрешен да хвърли камъка..."

Отговори
1 0
Гешев

Гешев

14.02.2024 | 17:55

Ха ха ха тоя дето го има на снимки в осемте джуджета приема оставки и предлага за назначения нови прокурори е.ати не пародия а п...о с държавата

Отговори
9 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?