2374

След трагичната катастрофа с четирима загинали: Откриха неизправности на пътя Русе-Търново

Трагична катастрофа с четирима загинали накара институциите да прогледнат за състоянието на пътя Русе-Търново. По тази отсечка от години стават множество и тежки инциденти, но особени мерки не се вземат като се изключат обещанията за построяване на магистрала в далечно, неясно бъдеще.

Катастрофата между румънски автобус и лека кола е станала през нощта срещу събота. До момента се знае, че рейсът е изпуснал завой, блъснал се е в колата, а след това в дърво. После се е движил още около 140 метра преди да спре. На място загиват трима от 27-те пътници. Един почина часове по-късно от нараняванията си.

Отсечката остана затворена за огледи заради започналото разследване. От държавната агенция "Безопасност на движението" пуснаха съобщение, че са установени нередности.

"Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса", заявиха от агенцията.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

06.08.2022 | 17:17

МОЛЯ я не ни лъжете ВИЕ топлата ВОДА ли ОТКРИХТЕ та там е ОТСЕЧКАТА на смърта

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?