1553

След отрязани пръсти! Пратиха в психиатрията адаш на Слави Бинев

На 4-месечно задължително стационарно лечение да отиде 65-годишният Слави Бинев в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево. Това реши на 13. т. м. Районен съд-Димитровград. Искането бе внесено от прокуратурата, след като съседи на Бинев в квартал „Черноконево“ многократно са подавали жалби, че той ги тормозел и заплашвал с физическа саморазправа.

След решението на магистратите в родния му град, 65-годишният мъж, който е братовчед и адаш на бившия евродепутат Слави Бинев, е обжалвал първоинстанционното решение пред Окръжен съд-Хасково. Очаква се заседанието по казуса да бъде насрочено за другия месец.

 

Бинев е вкарван и преди принудително в подобни клиники. Диагнозата му е биполярно афективно разстройство. „То се характеризира с повтарящи се епизоди, при които настроението и равнището на активност на болния са съществено нарушени. В конкретния случай тези нарушения се изразяват в повишаване на настроението и увеличена енергия и активност, наречени мания или хипомания“, коментираха специалисти.

Преди 2 месеца с решение на съда

Слави Бенев Славов си променил имената на Слави Бинев Бинев,

разказаха негови съкварталци пред „Марица“

В началото на януари т.г. полицаи конфискуваха от къщата на Слави Бинев в квартал „Черноконево“  автомат „Калашников“ и 400 патрона. Тогава димитровградчанинът беше задържан за 24 часа, след като се противопоставил на полицейско разпореждане. Служителите на реда отишли да извършат проверка у Бинев, след като негови съкварталци се оплакали в районното, че той ги тормозел и заплашвал.

За денонощие 65-годишният черноконевец беше откаран в хасковския арест, защото димитровградският бе в ремонт. След изтичането на 24-часовото задържане Бинев беше откаран и настанен за прегледи и експертизи в психиатрията в квартал „Болярово“. След двумесечен престой там той излезе ведър и усмихнат с уговорката да се явява на 20 дни при психиатър за инжекция.

Преди 12 години - на 5 януари 2010-а,  Слави Бинев пак беше задържан. Това стана, след като в „Черноконево“ се бяха вдигнали на протест срещу тормоза от него. Поводът беше, че отвлякъл 41-годишен мъж,

на когото отрязал кутретата на краката.

На улицата излязоха и други недоволни от поведението на съкварталеца си, в района бяха пратени и патрулки, но до ексцесии не се стигна. Хората тогава твърдяха, че живеят в истински филм на ужасите и са подложени на всекидневен психически и физически тормоз от Бинев. Оплакваха се, че са подали многобройни жалби в полицията, че са сигнализирали и до прокуратурата.

 

Таня и Иван

Че са подложени на системен психически тормоз от него се жалваха и семействата на Таня и Иван Грудев, и на Павел Иванов. Иванов бил извикан от Слави Бинев, за да постави с крана си огромен камък насред гората. Камъкът Бинев нарекъл като романтичен жест - паметник приживе за съпругата му.

Грудеви пък изгубили сграда, която имали, защото Бинев я присвоил, разказа тогава Таня. Той казал, че ще си получат вещите, които били вътре, ако му дадат 1800 лева.

Сред недоволните беше и най-тежко пострадалият - 41-годишният тогава Иван Василев-Таслака. Пред пристигналите в района репортери той твърдеше, че на 21 декември 2009 г. бил отвлечен от Слави Бинев. „Вкара ме насила в колата си. Откара ме в горичка.

Теслака

Върза ме за ствола на дърво и ми отряза кутретата на двата крака“, заяви обинтованият мъж, който показваше стъпалата си, седнал в микробус. Първоначално Иван не казвал на разследващите кой го е отвлякъл.

10 дни по-късно обаче се престрашил да обвини съкварталеца си.

Впоследствие разследващи уточниха, че кутретата на Таслака са трошени с клещи.

Образуваната по сигнала преписка първо бе изпратена в Окръжна прокуратура-Хасково. Най-накрая Бинев бе привикан по случая в Районния съд в Димитровград. На влизане в палатата той измъкна секира от чантата си и я предаде на охраната. Тогава Темида също го прати в боляровската психиатрия за 3-месечно амбулаторно лечение.

 

Разпали разправия и с естонски бизнесмен

След като Слави Бинев беше изписан от Психото по случая с Таслака, димитровградчанинът се забърка в нов скандал с естонските бизнесмени Александър и Олег Гаврук и българските им съдружници.

Те подадоха жалба в районното управление на Димитровград, в която твърдяха, че били измамени от Бинев при търговия с череши. Когато си потърсили правата, той почнал да им праща заплашителни имейли и есемеси „Слави ми звъни от различни номера, отправя ми заплахи за физическа саморазправа и казва, че минава в нелегалност“, разказа тогава и съдружникът на естонците Красимир Стефанов.

По онова време Бинев се занимаваше и с търговия с дърва. Сега основният му бизнес е обработка на запуснати земеделски земи.

 

Помни 2000 стиха наизуст, хвали се с подвизите си

Когато е в компания, Слави Бинев обича да рецитира собствените си стихотворения. „Наистина има много добра памет, твърди, че е измислил 2000 стихотворения. Нито едно от тях не е записал, но ги помни наизуст. Често ми е рецитирал, като любимото му е ода за прокуратурата. Римите там текат почти 10 минути“, разказа димитровградчанин, който навремето бил в обща компания с димитровградчанина.

В компания и пред санитарите в психиатрията Бинев имал и друга любима история от многобройните си подвизи. Твърди, че имал международна полицейска награда. Връчили му я, след като благодарение на негови действия под прикритие бил разбит международен канал за нелегален трафик на хора.

„Когато пък няма вземане-даване със съда, прокуратурата, полицията и психиатрията, Слави тича за здраве редовно от квартала си „Черноконево“ до съседното градче Меричлери и обратно. Постоянно поддържа физическата си форма и има невероятна координация“, споделиха негови познати. Също така Бинев много обичал да се издокарва в маркови дрехи

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

25.06.2022 | 19:01

Тоз....каубой не е толкоз луд на колкуту са прай. Май са кефи чи хората гу мислят за такав докат той прай кот си иска. Чи е пулунормален-хараби, ама чувек сас такава памет и уре....уриентация явну мозака му щрака на друга честота. Колкото и да гу лекуват-ни мож гу упраят- вече е изван патя, но поне да пий некви там хапуве за да не е агресивен, щот ще налети на някуй ощи повичи луд и край сас негу. Секви хора са срещат по земята, да пази Господ!

Отговори
0 1
Аз хмммм

Аз хмммм

25.06.2022 | 20:57

Този Таслака е най-големия крадец в квартала не само трябваше да му отреже пръстите на краката Ами дори и на ръцете а другите двама са най-големите лихвари доста пенсионери са измамили да им вземат земята или дома на ниска цена

Отговори
1 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?