49

След Nexo: Настимир Ананиев съди Слави за клевета

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев е завел две наказателни дела за клевета - срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и срещу Тома Биков от ГЕРБ. Това потвърдиха от Софийския районен съд.

Макар и наказателни, делата за клевета са от частен характер, т.е. Ананиев ще поддържа обвинението вместо прокурор. Предстои делата да бъдат насрочени. А ако Трифонов се кандидатира за депутат, каквито заявки вече направиха от ИТН, наказателното дело срещу него ще бъде спряно. Това ще е съдбата и на процеса срещу Биков.

Ананиев съди и двамата заради твърденията им, с които го обвързват с криптобанката "Nexo". Още след като гръмна скандалът в началото на годината, Ананиев обяви, че няма и никога не е имал нищо общо с "Nexo" и ще съди всеки, който уронва престижа му с клевети. Ананиев определи опитите за установяване на връзки между криптоплатформата и "Продължаваме промяната" милиционерска акция "Кал и каскети" и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, Слави Трифонов свърза Ананиев със скандала "Nexo", обявявайки, че той е съдружник на един от собствениците на "Nexo" Антони Тренчев.

"Акция "Кал и каскети" тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате - ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев - спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата", коментира Ананиев, който тогава беше депутат. Той уточни, че познава Антони Тренчев (един от основателите и управителите на фирмата), с когото са били съпартийци в Движение "България на гражданите". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Ни става така бе Нистимирчу На наш Български терен

Ни става така бе Нистимирчу На наш Български терен

17.02.2023 | 21:26

Слави шъ отнесе чиииийфутчето Нистимирчу като куцо пиле домат Ко си мис ли тоя Нистимирчу Че бийтконтите растът по дърветата И Бери Бери Бери Нистимирчу

Отговори
1 2
Феро

Феро

17.02.2023 | 17:41

Не съдилище, направо да го гръмне този болен из.род....изврате.няк

Отговори
3 2
славиту

славиту

17.02.2023 | 17:27

пък веднага сравни немистава иванов с хлебарка,която се прави на лъв!

Отговори
2 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?