4232

След инцидент: Отстраниха машинист от работа заради тест за наркотици, той отрича употреба

Пробата за алкохол на машиниста била отрицателна, но за наркотици - първоначално положителна

 

Свалиха машинист от локомотив, заради управление на влак по линията София – Драгоман след употреба на наркотици. Резултатите от полеви тест се оказали първоначално положителни.

Мъжът изпаднал в шок, защото всичко се случило след внезапна среща с пешеходец, който се изпречил пред композицията и няколко метра спирачен път се оказали фатални.

Пробата за алкохол на машиниста била отрицателна, но за наркотици - първоначално положителна. Така, от кабината на локомотива- уличеният, се оказал на улицата и без работа, предаде NOVA. 

„Претърпях произшествие след спирка „Връбница” към спирка „Обеля”. Подадох звуков сигнал, след като видях че човекът очевадно има някакъв проблем. Натиснах внезапната спирачка и спрях, но човекът попадна под влака и го ударих. Доколкото разбрах човекът е бил жив след сблъсъка. След това изпаднал в кома. Аз лично се обадих на Спешна помощ”. Това разказа в „Здравей, България” Людмил Илиев.

При идването на органите на МВР на мястото на произшествието – пробата за алкохол на Илиев се оказала отрицателна. Но тестът за наркотици отчел наличието на канабис. „Аз лично не съм употребявал никога в живота си наркотици и не знам какво представляват. Отгледал съм сам децата си – какъв пример бил могъл да им дам, ако употребявам наркотици”, обясни той.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?