4232

След бягството: Задържаха шофьора на такси, блъснал майка с дете ВИДЕО

Пореден случай на брутално поведение на шофьор на пътя в София шокира обществеността. В него, като по чудо, невредими се отървават майка и дете, които се разминават само с уплах.

Те едва не са прегазени, докато пресичат посред бял ден в столичен квартал.

Видеото е от преди броени дни – 6-и април. Качено е в една от големите групи в социалната мрежа Фейсбук: „Надежда – моят квартал“. Публикувано е в сряда следобед, с горещ апел да се открият свидетели на случката.

Инцидентът става на ул. „Генерал Жостов“ и ул. „Гуслари“. От кадрите се вижда ясно как майка, хваща за ръка сина си – момче на видима възраст около 10 години, за да пресекат в близост до 54 СУ „Свети Иван Рилски“ в ж.к. „Лев Толстой“. Майката е с раница на гърба, момчето е с колело, което бута по платното.

В този момент, когато почти са пресекли, двамата са връхлетени от жълт автомобил – вероятно такси. Шофьорът ги блъска и най-безцеремонно продължава по пътя си, без да спре, без дори да намали скоростта, нито да им окаже първа помощ, или поне да се увери, че са добре.

Майката и детето се разминават без тежки наранявания и последици поради две причини: таксито се движи с ниска скорост, защото платното между блоковете е тясно, а след удара, майката и детето падат върху трева, която омекотява удара.

От кадрите се вижда как жената се изправя бързо, изправя на крака и сина си, прегръща го, сякаш все още в шок от случилото се и го успокоява.

 „Търсят се свидетели на случката или поне номер на колата. Майката и детето са добре“, споделя Надежда Дойчева, която публикува клипа в социалната мрежа.

Шофьорът бяга от мястото и се издирва, търсят се и случайни минувачи, които са станали свидетели на инцидента, който се разиграва в междублоково пространство.

По-късно жената, публикувала клипа, написа, че извършителят е установен и задържан. 

Шокирани зрители на bTV също изпратиха сигнал до редакцията на bTV за случая. „Днес станах свидетел на пореден клип във Фейсбук, на не просто неадекватно шофиране, а умишлено предизвикано ПТП“, пише в сигнала, изпратен до нас.

Видеокадрите се споделят в различни групи във Фесйбук и предизвикват вълна от възмущение. Реакциите и споделянията са хиляди, а в коментарите под видеото потребители осъждат постъпката на шофьора и съчувстват на блъснатите майка и дете, предаде bTV.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?