4020

Скандалът с Нико Тупарев се разраства, вижте кои звезди го защитиха

Продължават коментарите, след  като един от най-успешните български продуценти Николай Тупарев бе задържан от МВР преди ден.

А до момента единственото ясно бе, че това е станало по разпореждане на прокуратурата.

"Обвинението е за това, че в качеството си на съдружник е "присвоил чужди пари... поверени му да ги пази и управлява", като е "наредил" суми, разпределени му от дружеството за изплащане на печалба/дивидент. Сумите са минали по банков път, с платен данък, обявени са като разпределен дивидент в ГФО и в данъчните декларации на дружеството и на самия Нико", написа в мрежите адвокатката по търговски дела на Нико Тупарев - Грета Ганева.

Междувременно в мрежите гръмнаха имената на съдружници на продуцента, съобщи "България днес."

"Въобще не сме наясно какво се случва, това е търговски спор между Нико и негов братовчед и аз не знам подробности. Никой мен не ме е викал никъде, както и повечето от хората тук. Ние сме в тотален шок, разбрахме от медиите, че е арестуван. Днес със съпругата му Катя ще отидем да го видим, но ние си работим, фирмата ни също", каза "мозъкът" и сценарист на предаването "Биг брадър" - Радослав Тушев.

"Ох, четох в пресата и много съжалявам, че изживява това. Но знаете ли, живеем в един свят, както казваше Дейвид Линч в своя филм: "Совите не са това, което са". Хората не трябва да вярват на тези кьорфишеци. Аз с Нико съм израснал от дете и вярвам, че справедливостта ще възтържествува, законодателството ще прецени правилно. Аз дори не прочетох в какво точно го обвиняват. Този публичен линч обаче е един измислен спектакъл. Мен лично Нико в нищо не ме е измамил", каза Ути Бъчваров, който водеше предаването "Вкусно", чийто продуцент бе Тупарев.

Единият от братята Чучкови - Борислав, също се застъпи за приятеля си Нико. "Той е добър човек, а това са глупости", категоричен бе продуцентът от "Чучков брадърс".

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?