1553

Сийка Милева: Хакерската атака е веднага след санкциите по "Магнитски"

Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след налагането на санкции по "Магнитски", част от които са и за зловредно руско влияние - заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНТ.

"Мога да потвърдя за поредна хакерска атака срещу интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в случая се касае за хакерска атака с източник Руската федерация", посочва Милева.

Малко преди 13:00 часа към сайта на прокуратурата са регистрирани опити за едновременно влизане, многократно надвишаващ установения лимит.

Прокуратурата незабавно ще се самосезира и ще възложи извършването на проверка на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след приключване на проверките да докладват материалите в прокуратурата за преценка има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след обявяването на новите санкции по глобалния закон "Магнитски", свързани и със зловредното руско влияние. Знаете добре, че по отношение на две от санкционираните лица има внесени обвинителни актове. Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е внесен обвинителен акт в СГС за шпионаж в полза на Русия.

В НСлС се води разследване за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и по отношение и на други две санкционирани лица.

В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на санкциите и подкрепа от нашите евроатлантически партньори в усилията ни да се противопоставяме на зловредното руско влияние срещу Република България и региона.

Още в понеделник прокуратурата ще изиска актуална информация от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, НАП, КПКОНПИ, Агенцията по вписвания и други държавни органи да предоставят наличната при тях информация по отношение на лицата включени в списъка "Магнитски".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Информационно обслужване

Информационно обслужване

12.02.2023 | 18:59

А преди атаката полза от тази страница имаше ли?

Отговори
0 0
На Цацо толупа ли ?

На Цацо толупа ли ?

11.02.2023 | 19:26

Чии Кайсийки облиза а този пост ?

Отговори
3 0
Сийка

Сийка

11.02.2023 | 18:58

Ми се вижда, доста,, простовата,, пак ли,, връзки,, бе, аман бе...!

Отговори
3 1
Ехххх Како Сиииийке Колко си проздътъ

Ехххх Како Сиииийке Колко си проздътъ

11.02.2023 | 18:51

Ама тая атака како Сиййййке не е от Путин Нали А от приятелите ви Шорошосмъдряци Юдей И още филми ще гледате како Сийййййке ако се мотае и не ги вкарате у кучи гааааааз како Сиййййке И там във този кучи гаааааааз ще попаднете и вие и само Каскета ще ви се види там отзад

Отговори
2 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?