3906

Ще разследват какво работи и откъде са автомобилите на убиеца на Ферарио Спасов

Прокуратурата ще проверява какво работи Начо Пантелеев - обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов

Също и как са закупени луксозните автомобили, които е управлявал. Това съобщи пред журналисти Валентин Вълков - окръжен прокурор на Ловеч. 

"От медийните публикации и от това, което има в материалите по делото, този човек нямаме данни да е работил нещо. С какво се е занимавал, ще го изясним в хода на разследването. Ще изясним и ако това лице не е полагало какъвто и да е труд, откъде и по какъв начин се е сдобило с този автомобил. Това също ще го проверим. Доколкото знам, е шофирал и други луксозни автомобили, ще проверим откъде са те", заяви окръжният прокурор на Ловеч. 

Мярката "подписка" за шофьора, убил Ферарио Спасов, засега не може да бъде променена, каза Вълков, цитиран от БНТ. 

"Ако бъдат установени нови факти и обстоятелства и събрани нови доказателства, които утежняват вината му, може да бъде преквалифицирано обвинението от друг състав по чл. 343 и респективно след преценка от наблюдаващия прокурор да бъде променена и мярката за неотклонение. На този етап мярката "подписка" не може да бъде променена, тъй като тя е взета от колегата. Ако има промяна в хода на разследването, може да се мисли и в тази посока", обясни Вълков

Обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев се е възползвал от правото си да не дава обяснения при разпита си в полицията. 

Окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че не може категорично да се каже с каква скорост е шофирал Пантелеев в събота, но при всички случаи е над 100 км/ч. Проверяват се снимки от камери преди и след инцидента. 

Прокуратурата ще провери и имотното състояние на Начо Пантелеев. 

"Няма пречка при събиране на доказателствата и установяване на нови факти и обстоятелства, които касаят имотното състояние на това лице, да бъдат отделени материали и да се работи в тази посока", добави Вълков, предаде dnes.bg.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Байо уев

Байо уев

21.04.2024 | 10:06

на 24 години какъв е да има толкова скъпи коли или е наркоразпространител или е сводник или е крадец , сега вече е и убиец при всички случаи мястото му е в затвора.

Отговори
0 0
Реалист

Реалист

15.11.2023 | 22:06

До сега къде бяха тези така наречени институции, къде, а ще има ли уволнени, защото в частния сектор, като не си върши някой работата го уволняват!

Отговори
9 1
Анка

Анка

15.11.2023 | 21:56

Работи 24 часа като утрепка

Отговори
4 2
Явно

Явно

16.11.2023 | 02:12

ти е колега.

Отговори
2 2

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?