71

Шофьорите в шаш: Полицейските дрегери хващат и кроасана като дрога

Много хора пият лекарства с кодеин,  на който тестовете за наркотици реагират

 

И кроасаните могат да бъдат "хванати" като дрога с полицейските тестове за наркотици, с които тестват шофьорите. Това показа журналистически експеримент с дрегерите.

Прахчетата срещу грип обаче не винаги са положителни за наркотици, показа още експериментът на bTV.

Когато пием прахчета за грип, полицейските тестове за наличие на наркотици бе би трябвало да отчетат употреба на кокаин. Това опита да докаже експеримент на телевизията, а проф. Добрин Свинаров, началник на централната клинична лаборатория в Александровска болница се съгласи, че подобни лекарствени продукти не би трябвало да "светнат" при проверката.

"Противогрипните сашета, използвани в конкретния експеримент, но не всички, няма да дадат положителни резултати", каза той, правейки уговорката, че има и такива, които отчитат употреба на наркотици.

"Винаги има остатък в устната кухина при скорошен прием. Затова трябва да се изчака 15 мин или половин час. Ние извършване теста не върху слюнка, а върху течност в устната кухина. Ако приемът е скорошен, в кръвта може още да няма от въпросната нокса, защото е необходимо време да се резорбира. То е различно за различните препарати или дрога", каза експертът.

Според него вероятно много хора пият лекарства с кодеин,  на който тестовете за наркотици реагират. "Той е пролекарство, в организма се превръща в кокаин. Около 10% от количеството ,което е прието е кокаин и той излиза в тестовете. В зависимост от количеството кодеин може да окаже и сериозно въздействие", предупреди Свинаров.  И призова хората наистина да четат листовките на лекарства преди употребата им.

Експертът обаче подчерта, че кодеинът и кокаинът имат различно влияние върху организма.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Ганьо

Ганьо

07.02.2024 | 13:09

Ни мъ закачайте .Изядох два кроасана и съм дроб

Отговори
1 0
От Пловдив

От Пловдив

07.02.2024 | 13:03

Тестовете хващат единственно "паракофдал" защото е със кодеин,и в организма се метаболизира като морфин. И теста отчита опиоид!

Отговори
4 0
Filip

Filip

07.02.2024 | 11:22

Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни-----> use.my/biono

Отговори
0 4
Живко

Живко

07.02.2024 | 10:22

Тъп.акът написал тези глу.пости иска да каже кодеин, но пише коедин. Кодеинът не може да се превърне в кокаин. Превръща се в морфин. Прос.тотията върлува страшно в Марица.

Отговори
14 0
И кучетата не ги ядат!

И кучетата не ги ядат!

07.02.2024 | 10:19

Смятайте с какви бoклуци ги пълнят кроасаните!

Отговори
17 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?