49

Семерджиев: Не помня катастрофата, не карах аз

Той твърди, че не употребява дрога и не знае къде е получил шофьорска книжка

Много объркани показания даде Георги Семерджиев пред съда. Мъжът, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх", заяви, че не той е карал колата. В автомобилът били трима души.

"Не съм карал аз колата, а друг човек, той искаше да наеме колата. Бяхме трима, аз, този, който щеше да наема колата. Той комуникира с тях през Instagram", обясни той пред съда и добави, че първо е карало момче и момиче, после уточни че били две момичета. След 10 минути обяснения Семерджиев каза пред съда, че е карало момиче, но не успя да обясни кои са били хората в колата.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета". Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", обясни той.

Семерджиев заяви, че има шофьорска книжка от Швейцария, но така и не си спомни къде точно я е изкарал.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той.

Обвиняемият твърди, че няма спомени от нощта на катастрофата, пише dnes.bg.

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
смях

смях

10.04.2023 | 18:08

големия гангстер лъже като малко циганче, долен комплексар!

Отговори
6 0
Алоо

Алоо

10.04.2023 | 17:55

Тия "мъжкари", както и ония двамата цървула с педлкп тротинетки,,когато трябва да постъпят като мъже - тогава почват да шикалкавят.Алооо,нещастник,нали си мъж ,татуиран дори- ами дръж се като мъж бе,пут.о

Отговори
7 0
дядо

дядо

10.04.2023 | 17:24

Прави се на луд . Адвокатчето го е научил

Отговори
5 0
Луди млади

Луди млади

10.04.2023 | 17:10

Как да не му шибнеш два шамара на адвоката му ид.иот три!!! Далавераджии ... Адвокатите трябва да носят отговорност за действията си като защитници!!!! На врабчетата е ясно наркоман ...нагъл далавераджия с мангизи...

Отговори
12 0
дупедата 'ристьо

дупедата 'ристьо

10.04.2023 | 16:26

Ние от бг елита всички пудрим носа!

Отговори
5 5
ДъБъ дебил

ДъБъ дебил

10.04.2023 | 16:22

Пуснете човека, Путин е виновен!

Отговори
8 8
Данъкоплатец

Данъкоплатец

10.04.2023 | 16:00

Защо съдът си губи времето и слуша неадекватни обяснения.

Отговори
16 1
От Пловдив

От Пловдив

10.04.2023 | 16:00

Такива трябва да бъдат влачени зад камион из целия град на въже,а гражданите наблюдатели да го замерят с камъни!

Отговори
14 0
Мутра

Мутра

10.04.2023 | 15:55

невинна

Отговори
10 0
Сияна

Сияна

10.04.2023 | 15:47

Изгний, мършо!

Отговори
18 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”