1553

Сарафов: Гешев има частно разузнаване

Той ме покани в "Осемте джуджета", приятели са с Петьо Еврото

Иван Гешев има частно разузнаване, ръководено от негов помощник в прокуратурата. Това съобщи пред bTV Борислав Сарафов преди малко.

Разузнаването се води от Стефчо Банков, бивш ръководител на "Вътрешна сигурност" в МВР, уволнен от Бойко Рашков, и в момента е прокурорски помощник към Иван Гешев

Така Сарафов, заместник на главния прокурор, обясни снимките си в прочутото заведение "Осемте джуджета". То беше стопанисвано от Петьо Еврото, но затворено след скандалите около прочутия сив кардинал в съдебната система.

"Сниман съм от хората на Гешев, защото точно той ме покани в това заведения. Гешев и Еврото са приятели", каза Сарафов. 

"Иван Гешев ни събра, пусна записа с Йордан Стоев и ни се похвали, че той го е направил и има още над 150 такива с политици и магистрати", каза още Сарафов по повод скандалите в системата.

Разследването "Чекмеджегейт" е от категорията като "Барселонагейт" дела, които винаги са били само и единствено под личния контрол на главния прокурор Иван Гешев. Така че това дело, независимо къде е - в България или САЩ, се съгласува, и съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално. Никога не съм имал представа както изобщо се случва по това дело, то е далеч извън моята компетентност.

Имам своята версия на това какво се случва, добави Сарафов. "Прекратяването на т.нар. "Чекмеджегейт" и активизирането на казуса "Барселонагейт" е т.нар. танц на Гешев с политиците" - по едното дело прекратява, по другото активизира. Така той си танцува и дава ясни знаци на политиците какво иска и какво очаква той от тях. Така че доста наивно е да се мисли, че аз имам някакво касателство по този казус", допълни Сарафов.

Дълбоко убеден съм, че това е неговият танц с политическата класа. И той добре е овладял този танц и го танцува откакто е главен прокурор, а може би и преди това, допълни Сарафов.

Аз съм дълбоко убеден, че тази категория дела трябва да приключват бързо и категорично, а не да се точат по три години. А не да се държат на трупчета и са де ползват за политически шантаж, за да не остава в обществото съмнение в обективността на институцията. Със сигурност поставянето на дела на трупчета е извън моето знание, аз съм само административен и оперативен ръководител, каза още Сарафов.

На въпрос относно снимки с т.нар. Пепи Еврото, с когото Сарафов се е срещал днес, зам.-главният прокурор коментира, че е интересно времето, по което тези снимки излизат. "Те излизат днес, след като вчера беше обявено, че ще участвам тук при вас. Срещу мен се води кална, непочтена, мръсна война, и това е част от нея. Тези снимки са изпратени в един трибуквен варненски сайт.

Г-н Гешев винаги, когато става въпрос за казуса "8-те джуджета", забравя, че този казус се развива, когато специализираната прокуратура е била под прекия му контрол. Снимките са направени от частното външно наблюдение - нелегална и нерегламентирана структура, която се ръководи оперативно от г-н Стефчо Банков, бивш ръководител на "Вътрешна сигурност" в МВР, уволнен от Бойко Рашков, и в момента е прокурорски помощник към Иван Гешев. Той провежда такива действия, ръководи очевидно някакви хора, които провеждатнерегламентирано видео- и фотозаснемане.

Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, и именно те правят тези записи, - това е скандално, но е вярно. Не ви ли прави впечатление, че самият Гешев каза, че разполага с над 150 записа?", попита Сарафов. Очевидно той е човекът, който натиска копчето Ентер и пуска записи в подходящия момент, както казах - тези снимки излязоха в деня на участието ми във вашето предаване. Тези снимки са правени преди минимум три години, и съм там със семейството си в съботен или неделен ден, защото именно Гешев ме е поканил да дойда там. Бяхме там да поговорим. Въпросът е защо той не е на снимките - той тогава не дойде, каза зам.-главният прокурор.

Гешев многократно е ходил в ресторант "8-те джуджета", много повече пъти отколкото съм ходил аз. И е много близък с Петър Петров по прякор Еврото. Между другото защо не питате Гешев ходил ли е в този ресторант, познава ли Еврото, и провеждали ли са срещи там? Моят отговор на този въпрос е, че той поддържа тези връзки, каза още Сарафов. Със сигурност съм поканен там от Гешев. Нямам никакво касателство с казуса "8-те джуджета".

Охраната ми е назначена от Комисия в Министерството на правосъдието, която е прегледала документите и е преценила, че имам нужда от охрана.

Поведението на г-н Гешев считате ли го за нормално? Тази театралност и показност - то буди в мен сериозна тревога, той има фиксация у мен - тези снимки доказват същото, коментира Сарафов.

Той беше категоричен, че съдебната система се нуждае от тотална промяна. И гарантира, че няма никакво намерение да става главен прокурор.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Тиквата

Тиквата

28.05.2023 | 19:49

Бай хуйййй ти толкова години му лижеше подметките сега ли се сети???

Отговори
4 2
сараф

сараф

28.05.2023 | 19:19

в бартак телевишън само бардак!

Отговори
2 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

28.05.2023 | 18:18

Гарван Гарвану око не вади

Отговори
2 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

28.05.2023 | 18:18

Всичко е при Вас Интереси

Отговори
3 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?