1553

С кучета и автомати! Проверяват стая по стая центъра за бежанци в София

Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел", предава БТА. Има масирано полицейско присъствие, като част от униформените служители са тежко въоръжени и маскирани.

В рамките на операцията структурите на МВР използват и специално обучени кучета. Целта на акцията е спазването на задължителния ред в центъра за бежанци, както и на часа на прибиране на мигрантите, настанени в него.

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов заяви, че в момента тече проверка в трите центъра за настаняване на мигранти в София.

Целта е да бъде установено дали има нерегламентирано присъствие на лица в центровете, забранени и опасни предмети, както и наркотици. По думите му проверката се осъществява "човек по човек и стая по стая".

Другият заместник-директор на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че проверките ще зачестяват. В рамките на акцията до момента са установени лица с изтекли документи, които е трябвало да бъдат настанени в други центрове в друг град. В рамките на центъра в "Овча купел" е установено и криминално проявен.

Малко по-рано депутатите в Народното събрание решиха МВР да осъществява охрана на центровете за бежанци в страната. Въпросът за охраната на бежанските центрове беше повдигнат след два инцидента с мигранти, единият в центъра на столицата. Тогава беше извикан за изслушване вътрешният министър Калин Стоянов. До момента охраната на центровете се осъществяваше от частни фирми.

снимка ДИР

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Сталин

Сталин

29.03.2024 | 15:38

Тези мигранти трябва да се извозят до Кап..Андреево и с шут в задника към бариерата !

Отговори
2 0
браво

браво

29.03.2024 | 06:40

Така трябва! Там е пълен бардак....

Отговори
6 0
Тошо

Тошо

28.03.2024 | 22:02

Да им услужат от градски транспорт Пловдив с няколко рейса тип щъркел и да ги карат за Авганистан .Кой от къде е

Отговори
12 0
мда

мда

28.03.2024 | 21:14

време е за респект над манговците

Отговори
13 2
смях

смях

28.03.2024 | 21:14

да не намерят само кирчо и лена в някоя от стаите...... некой парапет да подпират

Отговори
7 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?