49

С 260 км/ч аз летя: 20-годишен се похвали с видеа в социалните мрежи СНИМКИ

Задържаха 20-годишен криминално проявен младеж, шофирал с 260 км/ч, съобщиха от полицията.

На 19 март служители на РУ-Правец се сдобили с информация за видеа в социална мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща максимално допустимата. Полицаите установили, че видеоклиповете са публикувани в профила на криминално проявен младеж от с. Разлив.

 
МВР


МВР
 
Единият клип показва управление през нощта, на главния път в селото, с около 240 км/ч при ограничение 50 км/ч. На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч., а авторът на клипа коментирал възможностите на мощния автомобил.

В хода на извършената проверка била установена самоличността на водача и 20-годишният нарушител бил призован да се яви в районното управление. Извършената справка в  системата на МВР показала, че младият мъж е правоспособен водач от 2022 г., като до момента вече са му съставени 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които – управление на МПС като неправоспособен водач, реализиране на ПТП, управление с несъобразена скорост, непоставен обезопасителен колан, за техническа неизправност на автомобила и др.

В снетото му сведение нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е споделил клипчетата с цел събирана на повече харесвания в профила си. Установено е, че автомобилите във видеата не са регистрирани на негово име. Връчен му е предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и автомобилът, ползван от него към настоящия момент, временно е спрян от движение. Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Ръб непоръбен

Ръб непоръбен

21.03.2024 | 14:11

Ми няма да се влачи като пенция. Да си кара момчето, докато се пребие или пребие някого. Кво толкова е станало?

Отговори
0 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?