71

Рекордна присъда за бизнесмена, разстрелял и разчленил брокерката Теодора и Юмер СНИМКИ

Доживотен затвор без право на замяна за 59-годишния бизнесмен Станимир Рагевски 

 

Окръжният съд в Бургас призна за виновен и наложи най-тежкото наказание според българското законодателство на 59-годишния бизнесмен Станимир Рагевски. Той е осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийствата на строителния работник Юмер Мехмед и брокерката Теодора Бахлова в морския град, съобщиха от прокуратурата.

На 4 август 2021 г. 28-годишният Юмер Мехмед бе обявен за издирване. Части от тялото му бяха открити на 11 август в тресавище близо до езерото "Вая" в Бургас. Останките бяха намерени, след като готвачът Деян Дичев завел разследващите до мястото. Там бяха открити бидони, а вътре в черни чували - части от трупа на Мехмед. Няколко дни по-късно полицаи откриха и огнестрелното оръжие, с което е убит младият мъж. Пистолетът бе открит в аспирация на заведение в Дома на народната армия в Бургас, чийто наемател е Дичев, пише dnes.dir.bg.

Благодарение на показанията на Деян Дичев се стигна и до откриването на трупа на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова. 47-годишната жена бе в неизвестност от 29 октомври 2020 година, когато излезе от дома си на улица "Оборище" 38 в Бургас. На 25 август 2021 година останки от тялото на Бахлова бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища, както и в градската канализация. Според разследващите тялото на жената е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това са предприети действия за прикриване на престъплението.

   

Снимка: Facebook


За двете убийства бе задържан, обвинен и предаден на правосъдието 59-годишният бизнесмен Станимир Рагевски. В обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Бургас бе записано, че е отнел живота на Юмер и Теодора с пистолет "Макаров" със заличен фабричен номер. Брокерката е била застреляна на 29 октомври 2020 г., а строителният работник - в деня на изчезването си - 4 август 2021 г. 

Окръжните магистрати решиха, че Рагевски трябва да плати обезщетение от по 200 хиляди лв. на дъщерята на Теодора Бахлова - Християна и майка й - баба Стоянка. 

   

Снимка: БТА


Кръвнината за приятелката на Юмер - Габриела, и неговата майка Гюлфие е по 20 хиляди лв., магистратите прецениха, че гражданските им искове са твърде високи и ги отхвърлиха в тяхната пълнота.

Още близо 20 хиляди лв. бизнесменът ще трябва да плати за разходите по делото - експертизи, разноски към МВР и съда.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
eyrey

eyrey

01.03.2024 | 12:03

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват-----> http://gg.gg/ketoexpo

Отговори
0 6

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?