4020

Разследват смъртта на мъж в ареста на полицията в Ямбол

Прокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията в Ямбол.

Това съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев. Според близките на починалия става въпрос за превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие.

Мъжът е задържан от полицията в ранните часове на 3 юли, събота. На този етап разследването се води стандартно за убийство, но не се изключва и версията самоубийство.

"Разследването все още е на твърде ранен етап, очаква се съдебномедицинската експертиза от аутопсията, за да се установят причините за смъртта", уточни окръжният прокурор.

„Досъдебното производство е образувано по чл. 115 на този етап. Извършени са първоначалните следствени действия, оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Лицето е задържано за притежание на наркотици, по информация от полицията“, каза Дойчев.

Съмненията ни са ни, че е бит, тормозен и принуден да се самообеси“, каза Нели Динева, леля на починалия. По думите ѝ, има следи от насилие по тялото.

„Починал е в приемното на РПУ-Ямбол. Как, защо е задържан, за какво, никой не ни дава отникъде никаква информация. Аутопсията е направена без никой да ни уведоми, при положение, че казахме, че искаме да се извърши в друг град, да не е в Ямбол“, посочи още тя.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?