2374

Разпитват Кирил Петков като свидетел

Софийска градска прокуратура (СГП) призова министър-председателя Кирил Петков да се яви днес и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков.

"Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други свидетели", уточняват от прокуратурата.

Кирил Петков е призован да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура днес. От СГП информират, че ще бъдат посочени още две резервни дати предвид евентуалната му служебна ангажираност - на 7 и 8 април. От там уверяват, че се извършват активни действия по разследването.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са насрочени и делата - делото за задържането на Борисов е насрочено на 14 април, а на Горанов - за 12 април. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?