71

Разкриха рекордната сума, задигната от инкасо автомобила при обира

Това е най-големият грабеж след задигнатите 1,4 млн лв.  от охранителя Жоро Милионера в Пловдив

 

Около 5 милиона лева са откраднати при въоръжения грабеж на инкасо автомобил в София, сочат първоначалните данни от разследването, съобщи NOVA.

Това е една от най-големите суми, които са били ограбвани досега у нас. При нападенията над коли инкасо досега са задигани суми от 200 000 до 400 000 лева. Изключение прави един грабеж в Перник от 2020 г., когато е задигнат 1 млн. лв..

Изключени е  и грабежът на 1,4 млн лв., извършен през 2012 г. от охранителя Жоро Милионера в Пловдив.

Продължават разпити, събират се доказателства.

Припомняме, че въоръженият обир стана в ранните часове на вторник, на паркинга на мола на Околовръстното шосе на София, близо до разклона за Бистрица. Инкасо автомобилът е бил тампониран - пред него е застанал друг автомобил, който му препречил пътя. В този момент излезли няколко въоръжени и маскирани, които повалили на земята охранителите. След това започнали да товарят парите. В този момент дошъл още един идентичен автомобил с украинска регистрация, посочи заместник градският прокурор на София Ивайло Илиев.

Има записи, които тепърва ще бъдат анализирани подробно. Междувременно бяха намерени идентични два опожарени автомобила в близост до Околовръстното шосе, с които се смята, че е бил извършен обирът.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Алито от София

Алито от София

17.11.2022 | 08:04

Нещо нещата куцат, за такива суми абсолютно задължително трябва допълнителна охрана,пилотна кола и хора които да ги посрещнат и да подсигурят периметър, това значи те са там предварително и никой няма право да влиза, но на кой са карали тази голяма сума толкова рано и то чак у ринг мол, гаранция има излязла информация от охраната, по начало толкова големи суми не се карат, що и ако са и у кутии, няма как да се съберат у буса, нещо нещата не се връзват, има спукано гърне, много скоро ще разгадае,, кражбата ", и по камери ще се разбере от къде и кой е краднали джиповете, що не са от София, а от морето

Отговори
0 0
Слава Украине!

Слава Украине!

16.11.2022 | 22:31

денги с нами!

Отговори
1 2
Koko

Koko

16.11.2022 | 20:16

5 милиона и двама охранители. Под милион сигурно ги карат с трамвая. Трябва ли и читателите да сме балъци.

Отговори
9 0
Световната Банка

Световната Банка

16.11.2022 | 19:48

Първо бяха половин милион, после един, после още... Давайте до милиарда е вече близо

Отговори
5 2
Ганьо от Левуново

Ганьо от Левуново

16.11.2022 | 19:18

Здравейте тампонирани мозъци! Този пладнешки грабеж без знанието и съдействието на охранителите и полицията и хора от банката, няма как да стане! Този цирк заслужава Нобелова награда! Така ли се карат 5мил.лв, като на панаира! Къде са ви охраните, отцепващите патрули, къде са ви кодовете за сейфа в автомобила! Как така, казаха горе ръцете и тези пе да ли си свалиха гащите и отвориха отсека със сейфа и те взеха и откраднаха парите!

Отговори
17 0
Да,!

Да,!

16.11.2022 | 19:56

Без вътрешна помощ няма как да стане такъв обир! Закачайте ги на полифизиографа !

Отговори
11 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?