71

Разкриха престъпна схема за анулиране на фишове и глоби в КАТ ВИДЕО

Щетите за бюджета са за над 70 хиляди лева

 

Схема за незаконно анулиране на електронни фишове и глоби за нарушения на пътя, разкриха от МВР. В нея са участвали над 20 служители на Главна дирекция „Национална полиция“. Щетите за бюджета са за над 70 хиляди лева, съобщи NOVA.

Една от разкритите схеми е действала в столичния КАТ. Става дума за регистрация и пререгистрация на камиони, автобуси и луксозни коли.

 „ На няколко различни места в България застрахователите са констатирали „тотал щета”, автомобилът е бракуван „тотал щета”, няма право да се регистрира. Идват автомобилите в София и ги регистрират пак наново”, обясни началникът на отдел „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Заради това уличените служители получавали суми до 1000 лева. А загубите от нарушенията за държавата били за над 500 хиляди лева, изчисляват от КАТ.

„ Ние сме решили да чистим до дъно. Не може КАТ да се обърне в частно дружество за регистрация на всякакъв вид простотии. И танк да бяха докарали, щяха да го регистрират”, допълни той.

По време на проверките служители излизали в дълги болнични. А срещу шефа на столичния КАТ имало посегателство на дома му.

„Недопустимо е посегателството срещу полицейското служители”, заяви директорът на СДВР Калоян Милтенов.

Друга схема действала пък в Главна дирекция „Национална полиция”. Полицаи използвали собствените си пароли, за да отбележат като разплатени наложени глоби за нарушения, заснети с камерите на МВР.

 „ Фишове, които са били издавани и е следвало да бъдат анулирани на нарушителите, са били анулирани от служители, които са нямали права”, обясни началникът на отдел „Пътна полиция” Калоян Драганов.

Кой е крайният получател на финансовите потоци, от МВР не разкриват. По случая вече е сезирана прокуратурата.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нищо ново

Нищо ново

28.04.2022 | 09:27

То има ли институция в милата ни Родина, в която да не се краде и да не се дават подкупи?! Риторичен въпрос!

Отговори
1 0
Ssss

Ssss

28.04.2022 | 07:45

Служители с акаунт (парола ) без право ,но могат да анулират фишове? Що за система е това?! Сисадмина е за бой..Оппа сисадмина прави това което му каже началника. Значи рибата се вмирисва от главата...

Отговори
3 0
Жана

Жана

27.04.2022 | 22:45

Уволнение и затвор, веднага!във всички министерства е така, гербаджийски крадци!

Отговори
7 0
Или

Или

27.04.2022 | 22:13

Малиий щом и полицаите крадат защо се учудваме че и в общината се краде впрочем навсякъде всеки е в някаква схема най високопоставените влачат най много

Отговори
12 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?