71

Разбиха международна престъпна група! 14 души са арестувани ВИДЕО

Бандитите са задържани за лизингови измами, кражби и трафик на луксозни коли 

 

14 души са задържани след проведена на 12 октомври специализирана полицейска акция на територията на Габрово, Варна и Бургас, съобщиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

Неутрализирана е международна престъпна група, специализирана в регистрацията и трафикирането на луксозни автомобили, които са предмет на престъпления, действали са от 2019 година, обясни директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов, пише dariknews.bg.

„Групата може да бъде определена като международна, тъй като част от автомобилите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на престъпление от държави от Западна Европа. Групата е действала от 2019 година до момента, като са установени 30 автомобила, които са предмет на престъпление”, подчерта той.

Част от скъпите автомобили са задигнати на територията на страната ни, основно те са собственост на чужди граждани, предимно туристи, дошли у нас през летния сезон. Друга част от автомобилите са предмет на престъпление на държави от Западна Европа, основно лизингови измами в Германия, обясниха от полицията. 

"Говорим за изключително скъпи автомобили, които са регистрирани в България с неистински документи, с променен идентификационен номер и след регистрацията им са били изнасяни за държави от Близкия Изток през Турция", допълни комисар Павлов. 

От 14-те задържани към настоящия момент петима от тях са с повдигнати обвинения за участие в т.нар. „престъпно сдружение", което е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години”, посочи прокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.

"Две от лицата, за които е изготвено постановление за привличането им като обвиняеми, към момента се намират извън пределите на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест. Останалите трима са на територията на страната, на тях са им повдигнати и предявени обвинения, спрямо тях ще бъде внесено и искане за мярка за неотклонение "задържане под стража", като преди това спрямо тях има задържане за 72 часа”, допълни Чинев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
До 6 години!?

До 6 години!?

13.10.2023 | 12:42

Колко тарикатско .Всичко е корупция хитро замислена от юристи с користни цели.Тези са каширали доста и нашите строги и неподкупни съдии ще им лепнат по някой месец условно. Е не на всички някои може и да бъдат оправдани.

Отговори
3 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?