46

Протестиращите от Цалапица в София: Долу чадърите!

Жители на Цалапица излязоха на национален протест пред Съдебната палата в София. Протестиращите настояват за справедливост, както и заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов, който се укрива в Германия, да бъде заловен.

Протестиращите скандират „Аз съм Митко и няма да мълча“, „Смърт за убийците“, „Справедливост за Митко“, „Затвор до живот“, „Няма да се спрем“, „Искаме справедливост“, „Долу чадърите“, както и „Мафия“.

Александър Александров е участник в протеста. Пред БГНЕС той обясни, че са преместили протеста от Цалапица в София, защото считат, че трябва да се оказва натиск върху институциите в центъра на страната. „Зарадвах се, когато българското общество реагира много бурно, когато стана известно зверството в Стара Загора, където имахме нарязано момиче. Видях обществена енергия, която порица това деяние, но не виждам същото нещо, когато става въпрос за жертва мъж и за убийство”, посочи той и добави, че на протеста не вижда тълпа от хора, както и неправителствени организации, а само почернени хора.

Александров уточни, че исканията на протестиращите са свързани с това да се даде отговор на това по каква причина предполагаемият обвиняем не е бил разпитван и защо му е позволено да напусне страната, както и защо се опитват да изкарат съучастниците - двама близнаци като укриватели на предполагаемия извършител, а не че са участвали в укриване на тялото на 24-годишния мъж.

„Виждаме поредица от неадекватни действия от органите на реда. Адекватния въпросът, който си задаваме, е това престъпно бездействие ли е? Полицаите там просто са некомпетентни и това, което виждаме е следствие на тяхната некомпетентност, или това, което подозират много от жителите на Цалапица, става въпрос за чадър“, коментира той. Според него има редица неизяснени въпроси. „Очакваме държавата да си влезе във функциите и да направи нещо по въпроса“, подчерта той и уточни, че ще продължат с протестите докато не получат отговори на своите въпроси и докато няма справедливи наказания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Бойям

Бойям

12.08.2023 | 21:36

Да не се окаже че и Германеца дето го чакат да се прибере е заровен някъде около Цалапица.....питайте близнаците

Отговори
3 1
Кеф

Кеф

12.08.2023 | 21:00

Браво цалапица! Покажи на шопите как се прави!

Отговори
5 1
Аз също искам

Аз също искам

12.08.2023 | 20:46

държавата да си влезе във функциите и да разкрие цялата истина пред обществото. Защото се говори, че става въпрос за наркотици. За същото намекна в първото си тв интервю и кмета на Цалапица, след което и той в следващите си интервюта подминава темата. Принципно съм съгласна за крути мерки и наказания, но на основание на факти и обстоятелства, а не под емоционален, подозирам добре и целенасочено организиран, натиск на улицата, който много удобно обслужва повсеместната чистка в МВР.

Отговори
8 1
Ваня

Ваня

12.08.2023 | 20:36

Браво на Цалапица! Така трябва да възстане цялата държава! Та поне да започне реформа в съдебната система и мвр! Аман от гнили ябълки!

Отговори
8 3

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?