2374

Прокуратурата за МВР шефа: Изказванията на Демерджиев не отговарят на истината

Изказванията на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев не отговарят на истината. Това съобщиха от прокуратурата във връзка с изявлението на Демерджиев относно действия на магистрати във връзка с разследването на двама полицаи, присъствали на катастрофата на Околовръстното, при която „Порше“ се удари в автомобил и отне живота на един френски гражданин, а друг пострада тежко.

По-рано Иван Демерджиев съобщи, че наблюдаващият прокурор се е запознал с материалите и не е позволил на служителите да задържат за 24 часа полицаите, чиито действия се разследват.

Съгласно закона единствено и само органите на полицията могат да задържат лица, за които има данни, че са извършили престъпление. Тези задължения са извън правомощията на прокуратура, уточняват от обвинението. 

 „Прокурорът може да постанови задържане само и единствено до 72 часа на обвиняемо лице и то с една единствена цел - то да бъде доведено пред съда, който да прецени дали да вземе мярка за неотклонение „задържане под стража”, посочват още от прокуратурата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ЙОВЧЕВА

ЙОВЧЕВА

05.10.2022 | 09:06

СТО % СА ИСТИНА ..............ДУМИТЕ НА МИНИСТЪР ДЕМЕРДЖИЕВ!!!! ПРОКУРАТУРАТА Е ГНИЛА - НАГЛА И МАНИПУЛАТИВНА!!!!

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?