1553

Прокуратурата: Убиецът на Феро е шофирал със 165 км/час

Панталеев е хващан безброй пъти в издънки, летял веднъж с 268

Мъжът, убил Ферарио Спасов, е шофирал със 75 км/ч над допустимата скорост. Начо Пантелеев от Лясковец се е движел със 165 км/ч при катастрофата показва петорна автотехническа експертиза.

Това стана ясно на брифинг на Окръжна прокуратура-Ловеч, предаде репортер на БГНЕС. Футболният треньор загина на 11 ноември на пътя София - Варна, при сблъсък между два автомобила. Колата на Панталеев удря отзад тази, управлявана от Спасов и той загива на място.

Прокуратурата внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец, причинил катастрофата. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта, Това заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

"Не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците, застрашил е другите превозни средства. Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата - шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места.

При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно населено място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън споменатите нарушения. А само за ден има 11 констатирани нарушения с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, включително в населени места", обясниха от обвинението.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание в следващия един месец. Панталеев ще бъде задържан, ако съдът прецени. Той не е нарушил мярката "подписка", която му е наложена, откакто е с отнета шофьорска книжка. Възможно е съдебното производство да приключи и за един ден, допълни Вълков.

Водачът, причинил произшествието, бе задържан, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Повече от 40 часа след инцидента прокуратурата все пак му взе свидетелството за правоуправление.

Впоследствие обвинението срещу Панталеев бе преквалифицирано като особено тежко, което заплашва извършителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и забрана за напускане на страната. | 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?