3906

Прокуратурата търси "престъпления против републиката" в онзи запис

Днес в Софийска градска прокуратура (СГП) е получен от Върховна касационна прокуратура сигнал на народни представители от парламентарната група на ПП „Възраждане“ и от Българско национално движение „ВМРО“, в който се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – „Престъпления против републиката“.

В сигнала се твърди, че на 26.05.2023 г. по време на пресконференция на народния представител Радостин Василев са изнесени данни за извършени престъпления против републиката, конкретно по чл. 103 и чл. 105 от НК, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Софийска градска прокуратура, пише 24chasa.bg.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт е възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ да извърши проверка по случая. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

За резултатите обществеността ще бъде информирана.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гешо Иванов

Гешо Иванов

29.05.2023 | 19:37

Альо Марица ли е?Пачему бре не давате да има коментари под статията за кмета на Стамболийски?Та за един приятел да питам вас и прокуратурата?Кога ще обвините и арестувате лицето ИБТ за неговите брутални кражби и внезапното му забогатяване на него и крадливато му кърдо!Да продължите и към сегашния ЗД да отговори,как се е сдобил с къщата на Сахат тепе,хасиендата в Бойково,ЖК Рая Резъдънс ,хотела до Колодрума и така на татък и стигнете до загубите от 150милиона на бюджета и фалита на Общината при неговото управление!

Отговори
4 0
Западняк

Западняк

29.05.2023 | 23:55

Хора под защитата на Марица имат имунитет и срамните писания не подлежат на коментари. Същото се отнася и за писанията на фараоните-редактори. Долнопробен селски таблоид.

Отговори
5 0
Батко

Батко

29.05.2023 | 19:18

Бухахаххахаха!

Отговори
1 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?