71

Прокуратурата се самосезира за „българската следа” при взрива на Кримския мост

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира относно информацията, че камионът, който избухна на Кримския мост на територията на Русия на 8 октомври е минал през България.

Прокурор в СГП незабавно разпореди извършването на проверка по наличната информация. Проверката е възложена на Министерството на вътрешните работи и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), като след приключване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство, пише dariknews.bg.

Допълнително в СГП е постъпило уведомително писмо от ДАНС за извършвана от Агенцията проверка по случая.

В неделя Кремъл замеси името на България във връзка с експлозията на Кримския мост, като заявиха, че камионът е тръгнал от България - с ферибот от Бургас, след което е преминал през Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския край. 

 Реакциите от българския политически елит не закъсня. От БСП призоваха служебното правителство, Президентството и службите да проверят тази информация. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази съмнение, че става въпрос за "българска следа". 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?