71

Прокуратурата разпитва пребитата Диана Димитрова, ще даде ли сведения?

С разпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова. Тя самата също ще бъде разпитвана, каза районният прокурор на София Невена Зартова, предаде БТА.

Вчера прокуратура се самосезира по повод статус във Фейсбук на актрисата. Тя публикува свои снимки и обясни, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие.

Зартова обясни, че няма опасност да изтече давността за разследване, особено ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда. Дори и Димитрова да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването. А ако то стигне до съд, актрисата ще може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Районният прокурор допусна, че ако се установи още по-тежко престъпление, разследването може да бъде поето и от градската прокуратура.

В понеделник Димитрова публикува свои снимки в профила си във Фейсбук и разказа, че преди 5 години е станала жертва на насилие, а насилникът я е заплашил пред 30 души екип, че ще го направи отново. "5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано", написа Димитрова. По думите ѝ хора, които са станали свидетели тогава, са си затворили очите за станалото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
не са се разбрали

не са се разбрали

30.11.2022 | 20:28

за цената!

Отговори
3 0
Зрител

Зрител

30.11.2022 | 17:55

След 5 години се сетила да покаже синините си.

Отговори
5 0
Западняк

Западняк

01.12.2022 | 03:25

Като не може с друго да привлече вниманието на публиката, вади стари снимки. Популярен трик в Холивуд.

Отговори
3 0
Европейка

Европейка

02.12.2022 | 09:21

Понеже ти си мъж и живееш с мисълта, че насилието над жени е нещо нормално. Няма значение колко години са минали, травмата с времето не преминава а смачква още повече. Да не говорим, че който и да е тоя "мъж" има възможност да е посегнал и на други жени, деца или животно. Насилника си е насилник. А тива пък, че го е направил пред свидетели е още по ужасно за жертвата. Мога да си представя какво унижение е изпитала. Жени търсете си правата и не пизволявайте на никой мъж да прави неща, които ще ви наранят по какъвто и да е начин. Мълчейки вие ставате съучастник на подобно същество, защото това може да е фатално за следащата жертва

Отговори
0 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?