46

Прокуратурата проверява полицаи за "чадър" над Георги Семерджиев

Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба от страна на работещи в МВР. 

То е за това, че в периода от 2021 г. до 5 юли 2022 г., при условията на продължавано престъпление, "длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици".

Досъдебното производство е образувано след проверка по материали от воденото срещу Георги Семерджиев дело за катастрофата на бул. "Черни връх" миналия вторник, съобщава NOVA. Материалите са отделени във връзка със събрани данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от заети в МВР, включително - в КАТ-СДВР, за "покровителстване на Семерджиев, както и за търговия с влияние".

Прокурор от СГП е счел, че има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои разследване по делото, което трябва да установи дали има достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
да идва русия на власт и да ви бесат на ред

да идва русия на власт и да ви бесат на ред

11.07.2022 | 21:57

тогава наи после 6те спре вси4ката простотия. като доидат воените и ви отнемат вси4ко и по затвори, без дата за излизане. един лаинар не могат да вкарат в затвора за 10 години. ако бях аз 6техте да ме осъдите за 2 дена и да съм в затвора ве4е нали? маааамкаааа ви мръснаааааа. 6ъ доиде русия скоро, тогава лаина като това направо 6те ги изнасилват и бесат на улицата воените.

Отговори
3 5
Изобщо да не идва, да се маха!

Изобщо да не идва, да се маха!

12.07.2022 | 00:09

https://www.youtube.com/watch?v=Qi8ZtlFseA8

Отговори
3 0
Васил Божков - Черепа

Васил Божков - Черепа

11.07.2022 | 19:15

Няма какво да проверяват, а да хвърчат оставки и заповеди за уволнения наред. Набъхтиха невинния Волен, заради Симона-полицайката от обслужващия персонал. Това трябва да проверят пардон, разследват.

Отговори
5 5
Майтапчия

Майтапчия

11.07.2022 | 20:31

Волен - "невинен"???

Отговори
5 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?