71

Прокуратурата потвърди: Разследват канал за трафик на дрога в офисите на Ананиев ВИДЕО

Софийската градска прокуратура потвърди, че се разследва канал за трафик на дрога в офисите на Настимир Ананиев. В тях тази сутрин бяха извършени претърсвания и изземвания по заповед на белгийската прокуратура.

Във връзка с множество журналистически запитвания за извършвани претърсвания и изземвания в офиси в София, Софийска градска прокуратура /СГП/ предоставя следната информация:

СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсване и изземване на адреси на територията на гр. София. На основание издадена ЕЗР от Кралство Белгия съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че се претърсват офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев в София при акция на полицията и жандармерията.

Ананиев коментира акцията на полицията и заяви, че не е притеснен. Той твърди, че е разбрал от медиите, че има хора в офиса. "Чух се с мениджъра, той каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали", заяви Ананиев.

По думите му проверяващите чакат счетоводителя да представи документи.

"За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти", коментира още той.

Депутатът отрече, че е възможно да бъде разследван от белгийски служби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Нещо се открехна!

Нещо се открехна!

10.04.2024 | 22:46

Нещо се открехна! А какво ли е това което всеоще е се е Открехнало!

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?