71

Прокуратурата оневини Пеевски и Желязков по „Магнитски“

По отношение на третото лице в списъка  - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължават, заяви Валентина Маджарова

 

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник -председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това заяви в предаването "Преди всички" на БНР Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка."


По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията ще продължат, добави Маджарова. Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Поп Кръстю

Поп Кръстю

27.07.2022 | 19:16

Това му харесвам на гешефффт , че и ЛУКАВИЯ може да изкара невинен.

Отговори
3 0
Да ама не

Да ама не

27.07.2022 | 18:40

Прокуратурата използва данни на НАП за това си решение. Спецов го оневини

Отговори
3 3
годжи

годжи

27.07.2022 | 17:06

КУРАТУРА!!!! някой учуден???

Отговори
8 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?