71

Прокуратурата: Нападателите на инкасото карали коли с украински номера

Излизайте, на земята!, заповядали нападателите. Поставили белезници на човека, който трябвало да зарежда банкоматите, на шофьора са нанесени удари

 

Инкасо автомобилът, който е бил обран тази сутрин, е превозвал касети за зареждане на банкомати. Все още не е ясно дали за една банка, или няколко, тъй като в мола има банкомати на различни банки. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата.

Табелите на автомобилите са украински. Предполагаме, че има връзка и с двата опожарени автомобила, които отговарят по марка и модел на автомобилите, с които са били извършителите. Наши предположения са, че нападателите са знаели маршрута, че толкова рано ще дойде инкасо автомобил. В инкасо автомобила е бил шофьор, плюс служител, който е зареждал банкоматите, зави пред журналисти зам.-градският прокурор Иво Илиев.

"Инкасо автомобилът е бил тампониран, пред него излиза друг автомобил, от тях излизат въоръжени нападатели, които ги обезоръжават, Служителите са без сериозни наранявания. След това започват да претоварват касетки. По всяка вероятност сумата е сериозна.

След като натоварват автомобила, те се изтеглят с още един автомобил. С чуждестранни номера. Те се издирват, което значи, че са крадени.

Има видеозаписи, които не сме гледали подробно", уточниха от прокуратурата.

Нападателите са били с тъмни, дрехи, ръкавици, маски с прорези на очите. Въоръжени с пистолети и може би дълго оръжие.

Заплахата е "Излизайте, на земята". На човекът, който е трябвало да зарежда банкоматите, са поставени белезници. На шофьора са нанесени удари. Те са в шок.

Припомняме, че четирима маскирани и въоръжени бандити обраха инкасо амтомобил тази сутрин до столичен мол. Според първоначална информация бандитите първо са стреляли по гумите на инкасо автомобила и после са го обрали. По непотвърдена информация извършителите са избягали с автомобил с украински номера, за които се предполага, че са фалшиви. Твърди се, че са били маскирани и въоръжени. 

Намерени са две опожарени коли в кв. „Кръстова вада”. Предполага се, че са на грабителите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Сергей

Сергей

15.11.2022 | 17:07

Слушат песента Мурка и си правят кефа

Отговори
0 0
Майна

Майна

15.11.2022 | 16:36

Голяма работа да си ги харчат със здраве! Важното е че няма жертви и че те не са били убийци . Банките ще си ги върнат за 10–15 минути чрез хилядите такси лихви и рекети от народа

Отговори
2 1
Батко

Батко

15.11.2022 | 15:38

Е какви да са номерата, ако не украински? Руски ли да са? Бахти смешката :D

Отговори
1 1
Предателите!

Предателите!

15.11.2022 | 13:57

Слава Украину!Слава Зеленско му!Хак ви е национални предатели !Пуснах ги в страната всичките им бандити сега им берете дертове !

Отговори
4 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.11.2022 | 13:14

ЗАЩО корумпираната ПРОКУРАТУРА пусна наглите МОЛЯ

Отговори
5 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.11.2022 | 13:13

наглите мутри мафия в действия

Отговори
2 1
Румен Радев

Румен Радев

15.11.2022 | 12:06

Аз си облизах гъзa, чист съм

Отговори
7 4
Бсйсн

Бсйсн

15.11.2022 | 11:38

Първо разпитайте собствениците на колите щото те са първите заподозряни ....дори да е обявена

Отговори
6 5

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?