1553

Прокуратурата: Дете е стреляло със "Смит енд Уесън", оставен без надзор

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 338, ал. 3 от НК. Поводът е постъпило съобщение за инцидент, при който е простреляно дете. Това съобщиха от инстанцията в старата ни столица.

"Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства", се казва в съобщението.

В медиите вече се появиха версии, че пистолетът е на местен известен бизнесмен. Същият обяснил, че оръжието било във вътрешния джоб на сакото, а децата го взели, докато бил в тоалетната.

 

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?