49

Проговори Червеният пират: Архитект съм, завърших с отличие МГ

"Преди да ме арестуват, намерих двата иззети от мен телефона в кошче за боклук в столичен мол". Това заяви задържаният за заплахи срещу магистрати и политици Илко Захариев, по прякор Червения пират. Така той се отрече от самопризнанията си, направени след задържането си в петък. Той бе арестуван заради мейли до вицепремиерката и външна министърка Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, съдия Владислава Цариградска и други. В тях ги заплашвал с убийства. Твърдял и че има пистолет. Писал и на училища, че е сложил бомби в тях. 

"Не се занимавам с престъпления, а с математика. Това съм учил в УАСГ. Завършил съм с отличие математическа гимназия", каза още Захариев. Обясни, че е архитект на свободна практика. Посочи и че живее в апартамент под наем в София. Нямал лични документи, защото му ги откраднали преди месеци. Той е бил задържан за закани и преди месеци. Оттогава води скитнически начин на живот, има данни, че е психично болен. 2 пъти е бил настаняване в психиатрични заведения. 

Съдът го остави за постоянно в ареста. Захариев може да обжалва.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Те и един клошар

Те и един клошар

03.03.2024 | 17:24

обвиниха, че е запалил "Тютюневия град"? И го осъдиха. Не че Гьобелс / Хитлер / не обвини Георги Димитров, че е запалил "Народното им събрание" на Германия. Някой вярва ли на днешната " демокрация" и власт?

Отговори
2 0
Църният арап

Църният арап

03.03.2024 | 15:52

Защото :Никога не сме живели по-богато и по-добре от сега!

Отговори
0 2
Някои да!

Някои да!

04.03.2024 | 19:38

Някои да! Другите трябва да мизерстват заради тях!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?