49

Призна си всичко: Червеният пират бълвал заплахи през 15 имейл адреса

“След заплахите от Червения пират бяха предприети действия по задържането му. Разбрахме как се движи и къде ходи. Там се оказа, че има безплатен интернет. Той е ползвал публично достъпни мейли. Вчера се сдобихме с информация къде е и го задържахме”. Това заяви шефът на Националната полиция Атанас Илков.

Припомняме, че вчера бе задържан Илко Захариев, подписвал се като Червения пират. Според разследващите полицаи има достатъчно доказателства, че именно това е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Събрани са доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности.

“Мъжът си е признал всичко. Той е психично болен. Следял новините и така решавал на кого да пише. Мъжът води скитнически начин на живот”, каза още Илков.

В Захариев са открити телефоните, от които писал заканите. Той ползвал 15 мейла, за да сипе заплахите. Писал до вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, шефовете на СДВР и НАП Любомир Николов и Румен Спецов, както и други. Писал и преди месеци, когато отново бил задържан. Мейлите са с идентичен текст, съдържали обиди, а накрая пишело, че има пистолет, обясни шефът на дирекция "Киберпрестъпност" в ГДБОП Владимир Димитров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
а полезният селски идиотин

а полезният селски идиотин

01.03.2024 | 22:20

цъка плюсчета в Маричка за слава на дебилите от ПП и ДБ!

Отговори
1 0
rtyrty

rtyrty

01.03.2024 | 21:02

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:-~-- https://shout.to/keto

Отговори
0 1
СТРАННО!

СТРАННО!

01.03.2024 | 17:37

СТРАННО! Осъждат Съвестта на Нацията! И това ако не е ПУТИНИЗЪМ! Здраве му кажи!

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?