3906

Превозвачите на мигранти: "Изчезналият" Георги и военният остават в ареста

Младежът Георги Божиков и ефрейторът Димитър Дончев, които бяха заловени за трафик на нелегални мигранти, остават в ареста. Това решиха магистратите от Военно-апелативния съд в столицата. Те са потвърдили определението на колегите си от Военния съд в Пловдив отпреди няколко дни. 

Припомняме, че лекарката от града под тепетата, която е съпруга на военния. И също бе заловена за превозване на мигранти, бе освободена под парична гаранция, поради здравословното й състояние. Тя е в напреднала бременност, в седмия месец. 

Заплетената история започна с 25-годишния Георги. Тъй като не се беше прибирал 3 дни, неговата майка пусна пост в социалните мрежи, в който публикува негова снимка и помоли за съдействие за намирането му. 

Броено часове след това стана ясно, че е тикнат в ареста и то за трафик на нелегални мигранти. 

Малко по-късно от прокуратурата обявиха, че той бил в комбина с други двама - бременната лекарка и военния. 

Екшънът се разигра около 17 часа на 10 март. Тогава в района на Хасково полицейски патрул спрял за проверка БМВ, управлявано от военния.  Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него фолксваген, зад волана на който била лекарката. В колата, която тя шофирала, се намирали четирима нелегални сирийци. С нея в този момент пътувал и Георги. Установено е, че същия ден младежът от Труд превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, с ауди, но колата му се повредила и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково. По тази причина Георги се преместил в колата на бременната лекарка

Мигрантите били качени в автомобилите от района на Любимец и са пътували към София. Те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иво

Иво

21.03.2023 | 05:11

Като са преминавали през българската граница защо не са застреляни?

Отговори
5 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?