71

Преоблечен като фелдшер софиянец кара линейка с мигранти

Водачът на задържаната линейка, превозвала нелегални мигранти, бил облечен с бяла престилка на фелдшер. С колата е имитирано, че се превозва спешен пациент. Линейката е с всички отличителни белези на превозно средство от лечебно заведение. Задържането е станало  край средецкото село Драка, област Бургас. Това съобщиха на брифинг в Бургас директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова, пишеdnes.dir.bg.


   
Шофьорът на линейката е 31-годишен български гражданин от София, не е криминално проявен. Специализираният автомобил, който е с пълно медицинско оборудване и синя сигнална лампа, е купен преди месец от автокъща в София от фирма, също регистрирана преди един месец. Шофьорът на линейката е и собственик на фирмата. По първоначални данни това е бил първия курс на линейката. Тя е тръгнала от София до район около Малко Търново, където са качени 14 мигранти от тунизийски, либийски и сирийски произход.

"Знаели са, че всички превозни средства подлежат на проверка през КПП-та, които от известно време са на територията на област Бургаско, са използвали автомобил със специален режим, който не се проверява ежедневно, заради спешността на случая не го налага. Линейката е спряна на КПП", подчерта тя.

Екип на жандармерията обаче спира специализирания автомобил неслучайно, а след оценка за анализ на риска, каза старши комисар Калоянов.

Срещу шофьорът вече е повдигнато обвинение за трафик на мигранти, заяви административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова.

За този вид престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 

Установено е и наличието на наркотични вещества във водача, по което предстои да бъде повдигнато второ обвинение. Имало е и спътник с него. Тепърва ще се установява неговата роля.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Западняк

Западняк

04.12.2022 | 02:57

Скоро ще ги превозват в катафалки. Шенген през крив макарон. Браво на холандците!

Отговори
2 0
За един пробит долар

За един пробит долар

03.12.2022 | 15:11

Чисто съдебно минало, добра характеристика от квартала и... на свобода. Такива като този "санитар" без формалности трябва да бъдат в затвора за поне 10 години. Да ги съдят като нац. предатели, защото заради такива като тях в Европа ни сочат с пръст, затварят Шенген... Затвор и то за по-дълъг срок!

Отговори
6 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?