1553

Потресаващо! Съдът пусна дрогирания тийнейджър, убил жена в Шумен

Пробата за дрога мистериозно се променя, колата се "самозапалва" на полицейски паркинг

Шокиращи неща стават в Шумен! Местният окръжен съд пусна под "домашен арест" 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на наркотици предизвика тежка катастрофа, при която загина 22-годишно момиче, предаде БГНЕС.

От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той - "домашен арест".

 По време на делото стана ясно, че убиецът е управлявал колата си с 93,8 при разрешени 50 километра в час. Според двамата адвокати на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на зъболекар, който му е поставил упойка.

Множество неизвестни, обаче, съпровождат случая: при полева проверка на местопроизшествието непосредствено след катастрофата полицаите установяват, че младежът дава положителна проба за наркотици, която реагира на проба на амфетамини.

Пред съда, обаче, пробата изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на младежа не е имало наличие на наркотици.

Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев предизвиква катастрофата, и който след нея бива оставен на охраняем паркинг на МВР за снемане на допълнителни доказателства, изненадващо се "самозапалва", като така са заличени ключови доказателства.

Местни медии подозират роднинска връзка между Жечко Кюркчиев и Красен Кюркчиев - собственик на едно от най-големите предприятия за бързооборотни стоки, което е със седалище в Шумен и на практика "владее" работните места в целия град. Компанията е най-големият рекламодател в града, включително и на повечето национални и регионални медии. Продукцията му се изнася по цял свят.

Под постове с новината за смъртта на младото момиче в социалните мрежи се коментира усилено, и че един от адвокатите на шофьора, убил момичето, - Ивайло Йорданов, е съпруг на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му адвокат - Ивайло Тошев, е син на бивш шеф на полицията в Шумен, като все още имал връзки там.

Заради многото спорни моменти след катастрофата, за много шуменци е загадка дали ще има справедливост в съдебния процес. Това личи от стотиците коментари под статии и постове.

Говорителят на Главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева коментира, че делата вече ще бъдат две: по случая с катастрофата, и още едно - за "самозапалилия" се автомобил на охраняемия паркинг.

"От името на ръководството на Прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано при пътнотранспортно произшествие в Шумен.

Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективно и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващи полицаи при Областна дирекция на МВР-Шумен, и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Национална следствена служба.

Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура-Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи, ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен, прокуратура да осъществи ръководството и надзора върху делата", допълни Милева. 

заб. снимката е на Дарик

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
007

007

01.10.2022 | 23:52

Ако баща убие убиеца на детето си - да няма съд за бащата !

Отговори
4 1
Док

Док

01.10.2022 | 19:34

Мръсници

Отговори
6 1
Бай Ставри

Бай Ставри

01.10.2022 | 18:05

Чакам го в зандана да го паткам в дупарата! Ох, както съм загорел ква булка ше ми стане , цяла нощ духова музика и а.нални приключения. Идвай по-бързо пиленце!!

Отговори
9 2
Чакай го, глупак интернетски

Чакай го, глупак интернетски

01.10.2022 | 19:11

Не разбра ли, че тук играят големи пари?

Отговори
5 3
Бай Ставри

Бай Ставри

01.10.2022 | 19:25

Нищо, все някога ще се срещнем да правим сикиш! Ако искаш и ти ела да свириш на дедовия!?

Отговори
6 2
ТОВА ЩЕ ДАДЕ МНОГО ОТГОВОРИ ЗА "САМОЗАПАЛИЛИЯ" Е АВТОМОБИЛ

ТОВА ЩЕ ДАДЕ МНОГО ОТГОВОРИ ЗА "САМОЗАПАЛИЛИЯ" Е АВТОМОБИЛ

01.10.2022 | 16:50

А кой е ТАТИ му на л@йн@рчето??

Отговори
15 1
Господин Темидов

Господин Темидов

01.10.2022 | 16:36

Възхитен съм от решението на съда. Така щяха да осъдят тази невинна душица.... Аллах е велик, джипа се замозапалил...

Отговори
7 1
Реалист

Реалист

01.10.2022 | 16:08

От кога говоря, че не прокуратурата, а именно съдът е виновен за това да няма нито един осъден, за всичката корупция и безхаберие в тая страна, естествено плюс депутатите!

Отговори
21 2
Само ти ли не разбра

Само ти ли не разбра

01.10.2022 | 16:20

Закриването на спецпрокуратурата и спецсъда беше да могат злоРадев, Бобокови, Баневи и още няколко червени барона да отърват кожата. Кой го интресува някакво си наркоманче и ало измамниците?

Отговори
10 4
Това е резултатът от

Това е резултатът от

01.10.2022 | 16:03

Съдебната реформа на ДБ и Надка Пиратка. След някой и друг месец, когато съдът оправдае заприщените олигарси и им върне крадените пари с лихвите тогава ще се усетите заще беше юмручето на радев, 100 процентовото машинно гласуване, ПростоКиро, Трифонов и ало Маджджо и последвалото закриване на специализираните съд и прокуратура!

Отговори
12 9
Само в бг

Само в бг

01.10.2022 | 15:45

Пускат убийци на свобода. Разстрел за пишлемето

Отговори
26 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?