71

Потресаващи разкрития: И приятелка на Калоян замесена в убийството на Кристина

Пистолетът, с който Кристина Благоева е убита, е на настоящата половинка на Калоян Каймакчийски, твърдят запознати

 

Обвиненият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е от село Черньово. Той вече е с повдигнато обвинение за убийство и задържан за 72 часа.

Припомняме, че вчера откриха тялото на обявена за изчезнала 32-годишна жена в багажник на автомобил в квартал „Захарна фабрика” в София. Жертвата е била простреляна с пистолет. От известно време насам е казвала пред близки, че се страхува за живота си. Търсила е помощ и от неправителствена организация, която се грижи за пострадали от домашно насилие. Официален сигнал до МВР, обаче не е подаван, обяви пред журналисти вътрешният министър.

Заподозрян за смъртта ѝ е 34-годишен мъж, с когото жертвата работила в мобилен оператор. Твърди се, че двамата са имали преди любовни отношения. 

Пистолетът, с който Кристина е убита, е на настоящата половинка на Каймакчийски, твърдят източници, цитирани от NOVA. Майката на обвинения е кмет на село Черньово, но днес не може да бъде открита.

Хронология на престъплението

3-ти април. Близки на 32-годишната Кристина подават сигнал до МВР, че е изчезнала и нямат връзка с нея. „От дете я познавам. Аз съм бивша детска учителка. Тя беше в моята група. Те са малко затворени съседите, но сме в добри отношения никакви проблеми”, заяви Надежда Иванова.

Жената е била видяна за последно на работното си място. Има и дете. Майка ѝ каза, че не знае какво се е случило. „Нямам какво да кажа. Детето ми си отиде. Нищо не са ми казали - само, че е починала”. Това каза майката на намерената в багажник на кола мъртва жена.

Тялото на жертвата е било открито в багажник на кола в четвъртък. Арестуван и заподозрян за убийството е 34-годишният Калоян Каймакчийски. „Те са имали познанство в близки отношения. В резултат на лични, изострени отношения, той е пристъпил към това брутално действие и е убил своята позната”, подчерта старши комисар Петър Тодоров, главен секретар на МВР.

Кристина Благоева е споделяла на свои близки, че получава заплахи от мъжа. „В случая има данни, че жертвата е търсила помощ от неправителствени организации и за съжаление тя не е стигнала до полицията”, посочи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Кристина търси помощ от фондация „Анимус” за първи път преди месец. „На 8 март е била заплашена, че няма да види втори осми март”, разказа Надежда Стойчева, директор на Фондация "Асоциация Анимус”.

От фондацията разказват, че жената е получавала заплахи както за своя живот, така и за този на близките си от половин година.

„Споделила е, че е преследвана, че се е страхувала за живота си. Оценена е с много висок риск за живота си и е била в емоционална криза, много се е страхувала. Извършителят е имал собственическо чувство към нея и силно желание тя да бъде подчинена”, посочва Стойчева.  

Фондацията е длъжна да пази дискретност за жертвите на насилие. Заради това няма подаден сигнал до МВР. Психолози и адвокати са се опитали да убедят Кристина да го направи сама. Безуспешно.

Автомобилът, в който е открит трупът, е паркиран преди няколко дни в сервиза на Георги Трендафилов. „Откакто я докара, даже не съм я поглеждал. Не знаех какъв цвят е до последно. Аз се сетих и казах на полицаите да проверят”, твърди Георги Трендафилов, приятел на Калоян Каймакчийски.

Калоян Каймакчийски изоставя автомобила и изчезва. „Съвсем за малко го видях. Леко притеснен ми се стори, когато каза, че го съмнява, че го разследват. Каза после, защото „еди коя си е изчезнала”. Добър приятел, спокоен, но леко избухлив на моменти”, твърди Георги.

Колата трябвало да бъде върната до село Черньово. Близките на Каймакчийски твърдят, че е добър човек. Чичото на евентуалния убиец не беше изненадан от новината. Но реагира остро.  
“Вие следовател ли сте!? Има си полицая, има си прокуратура! Ако си е загазил да си се оправя! Не ме интересува”, каза Сашо, чичо на заподозрения.

Оказва се, Калоян и преди е отправял закана за убийство към бившите си приятелки. Запалил е колата и на мъж, който заживял с една от тях след раздялата им. И за двете е осъден условно.

В селото всички познават Калоян Каймакчийски като добър човек, макар отдавна да не живее в Черньово.  „Преди много време отиде да учи в София. Много не е посещавал селото”, твърди Гошо, жител на Черньово.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Бахти селото

Бахти селото

09.04.2023 | 13:12

Щом той е добър човек, незнам какви са лошите в това село.

Отговори
3 0
Вие добре ли сте?

Вие добре ли сте?

08.04.2023 | 13:33

Сами пишете, че е тормозил всичките си приятелки, които са се осмелили да го напуснат, и от веднъж бомбастично заглавие за настоящата му приятелка... Пълно противоречие с образа, които сте изградили в стаята на този психопат! Повече от ясно е, че щом е имал такова отношение към всички момичета, с които е бил, и настоящото момиче е живяло в ада и в страх, и принудително му е отнето оръжието! Само където има късмет, че и тя не е разстреляна. Може би ако се е била осмелила да го напусне и тя е щяла да бъде убита...

Отговори
14 0
Черньовски долен, гнусен селски бек УБИЕЦ!

Черньовски долен, гнусен селски бек УБИЕЦ!

08.04.2023 | 12:29

Майка му, кметицата, "не можело да бъде открита..."?? Я да и се обади веднага собственикът на партията, издигнала я за кмет! Веднага ще се открие!

Отговори
24 0
прокурор Гешев

прокурор Гешев

08.04.2023 | 12:11

Поредния хайванин, който си е помислил че, като сме капиталистическа страна и жената му е частна собственост. Язък за младата жена.

Отговори
26 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?