49

Подсъдим за убийство в Борисовата градина е осъден на 20 години затвор

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е окончателно признат за виновен М. А. за извършено от него престъпление от Наказателния кодекс (НК) и му е наложено наказание 20 години „лишаване от свобода“, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 26 ноември 2019 г. в гр. София, парк „Борисова градина“, умишлено умъртвил О. С., като му нанесъл множество прободно-порезни и порезни наранявания с нож в областта на шията и гръдния кош. Деянието е извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Обвинителният акт е внесен от СГП в Софийски градски съд (СГС) на 28 юли 2020 г.

С присъда №260029 от 12 април 2022 г. на СГС подсъдимият М. А. е признат за виновен по повдигнатото обвинение и му е наложено наказание „доживотен затвор без замяна“ при първоначален специален режим на изтърпяване на наказанието.

По жалба на защитата първоинстационната присъда е изменена от Софийски апелативен съд (САС) с решение от 29 ноември 2022 г., като на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Изменената присъда е влязла в сила.

СГП незабавно предприе действия за изпълнение на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гошо

Гошо

31.01.2023 | 19:26

За добро поведение, и като работи , след 8 години е навън отново да убива! Друго си беше смъртното наказание!

Отговори
6 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?