1553

Пловдивчанин: Буква "Е" решава проблема с номерата на колите 

Пловдивчанин предлага да се използва буква "Е" в регистрационните номера на колите. Според него така ще се създадат  много на брой нови възможни комбинации за табелите. Досега буква "Е" се използва единствено за ремаркета и полуремаркета, но от миналата година в столичния КАТ се прилага и за МПС. 

Пловдивчанинът е изпратил предложението си на МВР, като го представи в пълен текст на "Марица" щ. Ето го и него:

"Моля Ви да разпространите из цялата страна, както и да наложите практиката по всички регионални звена на КАТ, която въведоха Вашите служители през март месец м.г. от Сектор "Пътна полиция", отдел "Регистрация на ПС" към Столичната дирекция на вътрешните работи, които пуснаха в обращение серията "ТЕ" за регистрационните номера на МПС, регистрирани в София - град.

Това е първата серия на български регистрационни номера, в която се използва втора буква "Е" за автомобили, а не както беше дотогава - само за ремаркета и полуремаркета. Моля Ви, тази практика да продължи в Столичния КАТ, както и да започне също да се прилага в цяла България, като се стартира издаването на регистрационни номера за МПС със следните серии, включващи буквата "Е" на второ място: АЕ, ВЕ, КЕ, МЕ, НЕ, РЕ, СЕ, ТЕ и ХЕ. 

Това дава възможност за още стотици хиляди нови възможни комбинации от цифри към тези девет серии за регистрационните номера на ППС в Република България. 

Видно от направеното през 2022 г. от СДВР, които въвеждат серията "ТЕ" за регистрационните номера с регионален код "СВ" в обращение през месец март и в КАТ-София започват да се издават регистрационни табели във формата 'СВ **** ТЕ', тази практика може да се приложи по областните звена, като така на регионално ниво всяка ОДМВР има възможност да се възползва от стотиците хиляди възможни нови числови комбинации към своя областен код, чрез въвеждането на съответните серии за регистрационни номера: АЕ, ВЕ, КЕ, МЕ, НЕ, РЕ, СЕ, ТЕ и ХЕ. 

Примери за възможни комбинации: СВ .... АЕ; А .... ВЕ; В .... КЕ; РВ ---- МЕ; Е **** НЕ и т.н... 

Благодаря Ви за отговорността, която имате пред гражданите на Република България и респект за Вашата неуморна работа 24 часа в денонощието/7 дни в седмицата/365 дни в годината! 

Надявам се практиката на Столичната Пътна полиция да бъде въведена в цяла България!", гласи текстът. 
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?