1553

Питбул разкъса померанче, водено от 4-годишно дете

Кървища край морето! Питбул нападна и уби бебе померан в центъра на Свети Влас, докато малкото кученце било разхождано от 4-годишно момиченце. Случаят е от сряда вечерта, когато семейство се разхождало на площада пред кметството. Питбулът е бил без намордник.

„Бяхме на разходка с жена ми, дъщеря ми и кучето ни. Изведнъж чух пищене и видях как питбул е захапал домашния ни любимец.  Започнах да го удрям, но не успях да спася нашето куче. Дадох нож на собственика на питбула. Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата”, коментира Кирил Добаров, собственик на убитото животно в ефира на „Здравей, България”.

Собственичката на питбула - Катя Русева, поверила питбула на Панайот Панайотов, за да го обучава. „Мъжът се свърза с мен, извини ми се, но това куче изобщо не е трябвало да е на тази площадка. Имаше много деца в онази вечер и може да се случи по-страшно нещо”, каза още Кирил.  

Секретарят на кметството в Свети Влас г-жа Катя Крумова обясни, че, според закона, стопанина го грози глоба до 2000 лв. Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Хм…

Хм…

28.07.2023 | 12:19

Не е само до намордниците. Тия породи трябва да ги забранят и ако видят такова куче, да го отнемат от стопанина му. После дали ще го евтаназират или ще си доживее годините в приют, да си решават. Породи създадени за кучешки боеве не трябва да има по улиците.

Отговори
10 0
лошо отношение

лошо отношение

28.07.2023 | 11:39

аз живея до х-л санкт петербург....виждам разхождат такива породи и ми прави впечатление отношението към тях а то е меко казано "господарско" виждам как стопанина като поввиши тона и животното се дърпа на зад стресирано което ме води на мисълта че ги гледат с терор и побой..... това не са домашни любимци... крайно време е да се вземат мерки и в града да се мотат само малки породи а този тип да се отглеждат на специални места...ако имаш вилен имот или къща ..а не в центъра на града... това трябва да се регламентира...

Отговори
11 0
кършака

кършака

28.07.2023 | 11:35

крайно време е да има зоо полиция................................като съкратят няколко клати.к.у.рника от общината а те там са с фадроми да ги извозваш... ще назначат зоополиция..... но да се знае пряк телефон като на спешната помощ...и при сигнал да се записва....кога е подаден и кога е реагирано....ама не да казват ние можем само това а онова е на паркове и градини... не зоополиция с точно регламентирана дейност права задължения и ясно и точно да знаят гражданите.... по селата е пълно с вързани с години куета напо 1 метър връв...мръсни въшливи бъхливи кърлеживи гладни и жадни в мръсотия .... всеки който има животно куче трябва да представи документ от ветеринарния лекар за състоянието му......ваксини и общо състояние.... скоро се оказа че в нашия блок се е заблудила някаква сова която 3 дена нито яде нито пие...съседка се обажда на зелени ..не знам какво и от там казват ама оставете я тя е нощна птица ами те това ми казва и гугъл....ма не му плащам заплатата плащам си таксата....какви са тия зелени и червени глупаци дето само се водят на щат...

Отговори
6 0
кършака

кършака

28.07.2023 | 11:28

иска ли общината приходи от МДТакси.....хайде сутрин и вечер минете по пловдивските улици и ще съберете глоби за нерегистрирани кучета с неплатен данък.....И като плати данъка и си регистрира кучето да има една декларация за лична отговорност ако се случи инцидент създаден от кучето..когато е без намордник и пуснато на воля......защото кучето си е куче но собственика трябва да има глава и да носи отговорности.....Солени глоби и неотменяеми наказания......... разбира се да има регламент не може едно чихуа хуа или пинчер или йорки за ходи с намордник - но кучета от ловни породи и такива големи задължително с намордник... и друго пуснати на воля от стопаните да гонят котки ами то е същото както гони котки така ще гони и малки деца....??! па и големи хора...

Отговори
5 0
4000

4000

28.07.2023 | 11:11

Тези породи-убийци трябва да се забранят в страната. Вече станаха стотици случаите, когато убиват други кучета, а дори и хора! Ако някой иска да гледа такова куче да си го държи в къщи или ако излиза да е с наморник на главата. Иначе солени глоби на собсвениците до дупка, до като им дойде акъла!

Отговори
10 1
Може и обратното

Може и обратното

28.07.2023 | 10:47

Животното да бъде кастрирано, а собственикът - евтаназиран!

Отговори
7 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?